[mc4wp_form id="5389"]

Kokos čoko mousse torta bez pečenja

Ovo je recept koji sam radila kao gost blog post za blog Just cake the cupcake te ga možete pročitati OVDJE.

Tihana me prije nekoliko dana zamolila da joj gostujem na blogu s jednim svojim receptom, što sam objeručke prihvatila. Iz više razloga – Tihana je, naime, jedna od prvih food blogerica koju sam pratila i koja me inspirirala da se i sama upustim u ovu avanturu. Tihana je također jedna od prvih blogerica koja je prepoznala moj rad i trud i predstavila me svojim čitateljima. A Tihana je također jedna lijepa, pametna i draga cura kojoj se ne može reći ne :)

Sad kad sam je toliko nahvalila (zasluženo), idemo na recept. Ostavila mi je otvorene ruke oko recepta, dok god se radi o slastici. Eh, pa to mi definitivno nije teško palo. Već dugo (čitaj, dva-tri tjedna) nisam radila nikakvu tortu pa sam odlučila napraviti jednostavnu tortu koja je začas gotova, a opet je vrlo impresivna i izgledom i okusom – jesam li spomenula da vam za nju ne treba pećnica? Zvuči dobro, zar ne? Kombinacija kokosa i čokolade se nekako sama nameće, a kao podlogu sam umjesto biskvita koristila kupovne prhke kakao-kekse. Torta je vrlo pjenasta i lagana, zapravo idealna za toplije dane koji nam dolaze. Čokoladni slojevi su namjerno tanji nego kokos slojevi, zato da čokolada ne nadjača nježan okus kokosa. Oko torte nema puno mudrosti, a sama priprema je vrlo brza – uz izuzetak hlađenja. 

Za recept kliknite OVDJE, a u nastavku pogledajte sličke.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
  • Just Cake Girl
    29 ožujka, 2015

    Hvala ti na gostovanju <3

  • Nataša
    26 veljače, 2017

    Hvala ti na ovom divnom receptu, radila sam tortu svojoj dragoj prijateljici i kumi i društvo koje je bilo na njenom rođendanu bilo je oduševljeno kako izgledom tako i ukusom. Definitivno jedna od najboljih na mojoj listi favorita.

  • Dragica
    1 ožujka, 2017

    Jedno pitanje: Da li je na slikama torta iz kalupa 26 cm, obzirom da su na njima tri sloja moussa ? Pitam jer bih radila tortu u kalupu 26, pa me zanima koliko ispadne visoka, da li da duplam mousse ili ne ?

    • Matejka_Like Chocolate
      1 ožujka, 2017

      Bok, ne na slici je torta od 18 cm s pet slojeva – tri bijela i dva smeđa. Za 26 cm, s ovim količinama ispast će dva bijela i jedan smeđi :) Samo povećajte količinu keksa i maslaca.

  • sanja
    12 prosinca, 2017

    Zdravo, ne mogu otvoriti recept ?

  • Danijela
    30 prosinca, 2018

    Pozdrav,
    Torta je odlična! Sutra je pravim treći put već :)
    Imam dva pitanja.1. Moraju li baš biti listići zelatine ili može i u prahu?
    2.bi li torta podnijela da ju se prelije čokoladom?
    Nisam baš vješta u slasticama,pa moram pitati.

    • Matejka_Like Chocolate
      30 prosinca, 2018

      Hvala :)
      Moze u prahu, samo pazite na omjere, pise vam na pakiranju za koji volumen tekucine je zelatina. Za cokoladu – bi ali morate paziti s temperaturom tj da cokolada bude stooo hladnija, inace ce oripiti kremu…

  • Jelena
    7 srpnja, 2020

    Pozdrav,
    tražila sam recept za jednostavnu tortu koja se može napraviti da izgleda semi naked i naišla na ovo. i inače često pratim blog i vjerujem da je torta super!! jako bih voljela (probati) napraviti svojoj djevojčici za rođendan ali nisam baš sigurna da djeca (od cca 4 godine) vole kokos pa me zanima koliko se on stvarno osjeti (budući da je riječ o mlijeku iz konzerve a ne kokosovom brašnu – nemam s tim ama baš nikakvog iskustva).
    mislim da ne bi baš bilo dobro da djetetu za rođendan napravim tortu koja joj nije fina :D
    ako se kokos jako osjeti, postoji li neka alternativa koju bi sva dječica mogla voljeti? :)

    • Matejka_Like Chocolate
      7 srpnja, 2020

      Kokosovo mlijeko je intenzivnijeg okusa nego ribani kokos tako da se definitivno osjeti, mislim, to je poanta torte :) Ja za dječje rođendane gotovo uvijek radim čokoladu tortu ili onu ferrero rocher, a recimo sad za Nevin ću raditi trobojnu mousse tortu s brownie bazom – gore će biti čokoladni mousse, maline mousse i bijela čoksa mousse. Ali tog recepta (još) nema na blogu :)