[mc4wp_form id="5389"]

Heljdina galetta sa šljivama

Prošli sam tjedan napravila kratku pauzu od teških kolača i nabavila odlične mlade šljive. Gledala sam u svoj ‘kolačopečni’ ormarić i razmišljala što bih mogla speći, a da se ne osjećamo baš onako debelo kao proteklih dana kada smo se častili čokoladnim i sličnim slasticama. Pita ili galetta su uvijek dobra opcija u takvim situacijama, a ovaj puta sam iskoristila ostatak heljdinog brašna koji se vukao po ormaru. Heljdino brašno sam koristila već u nekim receptima, ono je predivno jer kolaču daje orašasti okus i prhku strukturu. Možete ga nabaviti u trgovinama zdrave hrane, u dm-u, mülleru i sl. ili kod malih proizvođača brašna. U ovoj galetti nema niti bijelog brašna niti bijelog šećera pa joj se može dati pridjev ‘zdraviji’ kolač ako to tako volite, no meni je uz to ipak najbitnije da je ukusna i jednostavna za pripremu. Probajte :)

P.S. Nisu li predivne ove hortenzije iz maminog vrta? Čarobne boje!

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
  • ivana
    8 rujna, 2015

    Mogu li smrznute šljive? I moze li se u tjestu zamjeniti jaje s nečim ( zbog alergije)

    • Mogu zamrznute ali ja bih ih onda prvo malo prokuhala da omeksaju, onako samo sa medom i cimetom u tavici. Jaje bi se mozda moglo zamijeniti s malo kiselog vrhnja, a i bez njega bi trebalo biti ok tijesto – no nisam probala…

  • ana-marija
    20 studenoga, 2017

    Dali moze obicno brasno i dali moze javorov sirup umjesto agave

    • Matejka_Like Chocolate
      20 studenoga, 2017

      Moze i obicno, omjer je 200 g brasna na 100 g maslaca. A javor – mislim da moze, nisam pekla s njim ali mislim da ne bi smjelo biti razlike ;)