[mc4wp_form id="5389"]

Limunada s medom i mentom

Nekako nemam naviku raditi osvježavajuća pića. Mi smo ljudi od vode, ne kupujemo sokove osim kad nam dolaze gosti, a ako nešto i radim, onda su to smoothieji. No imala sam priliku i ideju fotkati jedan dan u prirodi pa sam malo improvizirala i pripremila ono za što sam imala sastojke – limunadu! Bili smo kod moje mame na vikendici, ona ima i divan mali vrt prepun začina pa sam odlučila u limunadu ubaciti mentu i zasladiti je medom kako bi ipak bila ukusna – i ispalo je zaista super!

Sad, znam da vama i mnogima ovo piće sigurno nije novost, no evo mi jednostavno nemamo takvu naviku – ili, nismo je imali do sada. Nevi se ovakva limunada jako svidjela i popila mi je cijeli postav tako da je ona sada kod nas redovito na repertoaru. Osim ovog osvježavajućeg piće, taj sam dam snimala i ledeni čaj s agrumima što je također jaaaako ukusno, a receptić i fotke ću objaviti uskoro.

Čime se vi osvježavate ljeti?

limunada s medom i mentom (7)

Za dvije čaše trebat ćete:

3 limuna
10-ak listića mente
1-2 žlice meda
10-ak kockica leda
200 ml vode (150 hladne i 50 tople)

Limuna dobro izrolajte po kuhinjskoj površini dlanovima da omekšaju i puste sokove. Zatim ih iscijedite pomoću cjediljke ili ručno. U bokalu ili velikoj čaši u malo tople vode otopite med. Zatim dodajte limunov sok, ostatak vode, listiće mente i led i poslužite. Mentu je dobro pomoću slamke ili žličice malo ‘izgnjaviti’ kako bi pustila aromu. Uživajte :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments