[mc4wp_form id="5389"]

Nepečena pita od šljiva i čokolade bez bijelog šećera

Mooožda ste primijetili da sam opet zabrijala na zdravo? :)

Svake godine kad odem na more i uzmem predah od kuhanja i pisanja, dobijem ogromnu količinu inspiracije koja je najčešće usmjerena na želju za podizanjem kvalitete života. Shvatim, name, na odmoru da sam toliko umorna i iscrpljena da se ne mogu niti odmoriti. Ove smo godine cimer i ja stalno komentirali da ne znamo zašto smo toliko umorni. Zašto se ne možemo naspavati? Zašto nemamo energije? A nije tako teško za shvatiti. Puno radimo. Puno sjedimo. Puno se živciramo. Imamo nenormalni ritam. Malo spavamo. Ne vježbamo (osim ako se vježbanjem ne smatra trčkaranje za aktivnom dvogodišnjakinjom). Volimo papati. Volimo slatko. Većinom papamo nekvalitetno. I tu onda dolazi onaj :(

Pa onda kažem: Od sada ćemo drugačije!

Iako se i inače trudim jesti umjereno i raznovrsno, i vjerojatno se za ništa na svijetu ne bih odrekla kolača ili kruha (ok, ne za ništa, ali shvaćate me…), male promjene znače puno. Počnimo od malih promjena. Još jednom ispočetka.

Zato će na blogu sigurno biti malo više ovakvih kolačića. To ne znači da neće biti i onih drugih, slasnih, na kakve ste navikli, no nadam se da ćete dobro prihvatiti i ove povremene pridošlice. Ono što mogu svakako obećati je da moja pravila ostaju ista: Nećemo kuhati s palminim listovima i sl, namirnicama koje ne možete nabaviti u svom malom/velikom/srednjem gradu. Svaki korak će biti jasno pojašnjen. I biti će fino. Obećajem, biti će fino.

Što kažete? Može? :)

p.s. Datulje predlažem da kupite u trgovinama zdravom hranom, dm-u, mulleru, čak su i u sparu dobre njihove u vrećici – puno su sočnije i mekše od onih koje tradicionalno nalazimo u trgovinama.

Recept za chia džem od šljiva možete pročitati na ovom linku

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments