[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Kruh – zvijezda s bademima i cimetom

YouTube video player

Postoji hrana koja je ljepša od druge. Doduše, za mene je dizano tijesto lijepo u svakom obliku i formi jer ga jednostavno obožavam, no kad sam vidjela ovakav način pletenja dizanog tijesta u obliku zvijezde – morala sam ga isprobati sada pred božićne blagdane. Nije li upravo idealno za božićni doručak ili mirnu večer s obitelji na Štefanje? 

Kad sam razmišljala o nadjevu, nisam si mogla pomoći i pobjeći od mog omiljenog cimeta. Ne znam u čemu je stvar s tim cimetom, ali u meni budi najljepše uspomene na zimske dane i djetinjstvo. Zato sam iskoristila punjenje koje inače stavljam u cimet rolice – no vi ga možete apsolutno prilagoditi svojim željama, možete plesti zvijezdu punjenu nutellom, čokoladom, pekmezom, orasima, lješnjacima, makom… Zapravo nema granice. A uvijek će izgledati ovako lijepo. 

Kako bi vam bilo što lakše shvatiti kako se kruh mota, snimila sam vam mali video s metodom. Vrlo je zapravo jednostavno, samo je bitno da dobro spojite krajeve tijesta u svim fazama kako vam nadjev, koji god da koristite, ne bi curio van i kako vam se tijesto kod dizanja u pećnici ne bi razišlo. I to je to. Pečeni kruh idealan je za dijeljenje, a najslađi dio ostane zadnji – ova sredina koja je predivno sočna i puna nadjeva :)

p.s. Ako vam se sviđaju moji video recepti, pogledajte ih više u rubrici Video i pretplatite se na moj YouTube kanal :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
  • Gorana
    28 prosinca, 2017

    Zvijezda je postala zvijezda naseg blagdanskog stola! Hvala na receptu koji ce postati dio bozicne tradicije u nasem domu. :)

  • Maria
    3 siječnja, 2018

    izgleda fantastično :)`

  • Biba
    24 prosinca, 2018

    Da li bi mogla da napravim ovu prelepu zvezdu uveče pa da ona prenoći u frižideru i da je pečem ujutru?!? Pozdrav od Bibe

  • Biba
    24 prosinca, 2018

    Kasno sam videla odgovor i upravo sam je ispekla za Božićni doručak ;) Nadam se da će i ujutru biti lepa,sveža i mirisna kakva je sada!!!Srećan Božić vama i vašoj porodici i sve najbolje :)

  • irenalana
    4 siječnja, 2019

    Isprobala doduse u slanoj verziji sa sirom i blitvom za novogodisnju veceru i veoma sam zadovoljna.