[mc4wp_form id="5389"]

Mousse torta od pistacija, malina i dvije vrste čokolade (entremet)

Ajajajaj, koja torta, ljudi moji! Mislim da nikad nisam radila tortu cijeli tjedan, kao što sam ovu :D Sad ćete se odmah prestrašiti, no zapravo se radilo o pripremama i mojoj organizaciji uz dvoje djece – jer sam jedan dan čistila pistacije (hvala cimeru na pomoći), drugi dan kuhala kondenzirano mlijeko, treći dan radila pastu, četvrti ukrase od fondanta… Samu tortu sam napravila u jedan dan + glazuru idući. Ali to je bila važna torta – Dinova torta za krštenje. I jako je fina, dobila sam puno pohvala za nju. A krštenje je prošlo odlično <3 

Ovaj recept sam djelomično već isprobala prije dvije godine kad sam ga radila za cimerov rođendan, no sad sam ga dopunila s još dva sloja i promijenila glazuru. Ovdje i ovdje možete vidjeti kako je tada izgledala izvana i iznutra. Recept je preuzet djelomično sa stranice Pastry workshop gdje je postupak super objašnjen, a ja sam vam još detaljnije opisala sve korake tako da znate u što se upuštate. Nije toliko komplicirano koliko se čini kad vidite dužinu recepta. Također, možete izostaviti slojeve koje sam ja dodala – tamnu čokoladu i honeycomb. Svakako pročitajte i recept i napomene prije nego krenete, ima korisnih detalja :)

I javite ako se okušate, znam da su je već neki isprobali tada kad sam je prvi puta radila i bili jako zadovoljni :)

p.s. Svakako moram spomenuti da sam ideju za dekoraciju preuzela od predivne Mije iz MeetMia – ovdje je slika torte prema kojoj sam radila dekoraciju. 

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Comments
  • Dina
    11 listopada, 2018

    Pozdrav, da li u mirror glaze može ići i crna čokolada?

  • Dina
    11 listopada, 2018

    E super, hvala. Radila sam mužu tu tortu za rođendan prošle godine, top je! Nadam se da će mi i ova uspjeti :)

  • Luna
    12 studenoga, 2019

    Poz, ako kond. mlijeko kupujem gotovo, u kojoj gramazi? Pretpostavljam da ce se dobar dio od 450ml mlijeka stisnuti zgusnuti i da ce kondenziranog biti manje?

    • Matejka_Like Chocolate
      12 studenoga, 2019

      Treba vam 100 g kondenziranog mlijeka, ovako kako stoji u receptu pod Mirror glazura :)

      • Luna
        14 studenoga, 2019

        Jos jedno pitanje za joconde u sastojcima pisu 3 bjelanjka i 3 jaja, ali koliko pratim recept, to su zapravo 3 bijelanjka i 3 zutanjka samo jel tako?

  • Luna
    12 studenoga, 2019

    Aha, sry pise

  • Sara
    7 siječnja, 2021

    Pozdrav :-) Honeycomb…može li se napraviti pa ga nekako spakirati i koristiti za mjesec-dva? Hvala na odgovoru

    • Matejka_Likechocolate
      7 siječnja, 2021

      Uh, zaista nisam sigurna, no mislim da ne jer će se svlažiti… ako ga dobro zatvorite i čuvate na suhom mjestu na sobnoj temperaturi, mislim da bi mogao potrajati koji dan, možda najviše sedam, no nisam pokušavala…

  • Vanja
    29 srpnja, 2021

    Pozdrav, radila sam dva puta ovu tortu i stvarno je izvrsna, veliki sam ljubitelj pistacija:-)
    Sad bih ju radila jednoj djevojčici za rođendan, imam dva silikonska kalupa u obliku srca, veći i manji, što mislite mogu li napraviti ovu tortu na kat?

    • Matejka_Like Chocolate
      29 srpnja, 2021

      Drago mi je da vam se sviđa :) Ovu tortu možete staviti kao gornji sloj na neku čvršću podlogu, ali da sama za sebe bude torta na kat, to nikako ne.

  • tea recipe
    23 siječnja, 2022

    This recipe is very delicious

  • Doris
    21 ožujka, 2023

    Pozdrav, spremam se raditi ovu tortu pa imam pitanje. Koliko cvrsto moram izmiksati vrhnje u slag za mouse od pistacija i tamne cokolade?
    Hvala na odgovoru.

    • Matejka_Like Chocolate
      22 ožujka, 2023

      Miksajte ga do kraja, samo pazite da vam ne ode u zrnato. S obzirom na to da ga kasnije s pistacijom/čokoladom ne miješate puno već samo lagano sa špatulom, tada se neće premiksati, no važno je da ga ne premiksate mikserom.

      • Doris
        22 ožujka, 2023

        Hvala puno na odgovoru!

    • Doris
      25 kolovoza, 2023

      Pozdrav,
      evo upravo sam odustala od izrade jer mi nije uspjela pasta od pistacija. Naime, kada sam u blender stavila karamelizirane bademe i pistacije, nakon nekog vremena miksanja, dosla mi je neka gumena masa koja se vise nije dala razbiti. Probala sam 3 blendera/mlinca u kući, probala sam dodati i smanjiti ulje, jednostavno nista nije upalilo. Znate li mozda do cega je?