[mc4wp_form id="5389"]

Štrudla od šljiva – skoro kao mamina

Kad bih morala izdvojiti jedan kolač po kojem je moja mama najpoznatija, to bi svakako bila njezina štrudla. Prava, domaća, s vučenim korama, od sira ili jabuka,a povremeno i s izletima u šumsko voće, višnje ili moje omiljene šljive. Mama već godinama pokušava prenijeti znanje, ali nekako se nikome nije dalo miješati u njezin posao. Pa… do sada :)

Moja znatiželja je dovela do toga da žicam mamu recept. Naravno, recept baš i ne postoji… Cijeli život gledam mamu kako vikendima vuče kore preko velikog okruglog stola, na stolnjaku namijenjenom baš tome i samo tome. Slušam ju kako se ljuti kad joj kora pukne ili veseli kad ispadne divno elastična. Kad sam bila mala dala bi mi ostatke tijesta pa bih ja oblikovala pogaču koja se uvijek pekla uz štrudlu. Obožavala sam te pogače, mojih ruku djelo. I uvijek sam žličicom iz protvana skupljala onaj zgusnuti sok koji bi iscurio iz voća i zapekao se – mama je to zvala mikić.

Sad je došlo vrijeme da i sama počnem vuči kore i savladam tu famoznu domaću štrudlu. Nikad neće biti kao mamina, ali ja sam prezadovoljna kako je ispala za prvi puta.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments