[mc4wp_form id="5389"]

Jagode u prvom planu: Eton Mess i mini Pavlova

Iako jako volim sunce koje me puni energijom, ponekad baš dobro dođe onako kišni, tmuran dan za kojega nam se ništa ne da, ostali bismo doma na kauču, pred TV-om, s nečim finim slatkim u ruci… Proljeće je prevrtljivo, ali proljeće je i vrijeme kad napokon, nakon zimske nestašice, tržnice zašareni svježe, raznoliko povrće, a tu su i začeci ljetnih okusa poput obožavanih jagoda. Već sam pisala o tome kako sam ove godine potpuno podivljala za njima – jedem ih gotovo svaki dan, svježe, a spremala sam ih i u obliku finog moussea

Ova su dva deserta nastala neplanski – tj. jedan od njih je. Naime, plan mi je bio spremiti mini Pavlove s jagodama, međutim u žurbi nisam dobro promiksala bjelanjke sa šećerom pa se šećer nije potpuno otopio – i zato beze kore nisu ispale baš idealne. Naime, neotopljeni šećer se karamelizirao u pečenju… Mislim, to ih ne čini manje ukusnima, barem meni, no dalo mi je razlog da mao stražujem i smislim kako iskoristiti beze kore koje nisu ispale idealno. 

Eton Mess sam prvi puta upoznala lani, na blogu kolegice Tanje Cookam i guštam. Nedavno sam pak gedala i Jamie Olivera kako ga sprema, na neki svoj potpuno drugačiji način. Ovaj desert je zapravo idealan način da se riješite neuspjelih (popucalih, presušenih i sl) beze kora i puslica – a prefin je! Dvije od pet baza za Pavlove samo odvojila, ostavila da se još malo suše u pećnici pa krenula u ovu neurednu avanturu… Mljac :)

Ipak, zacrtala sam si Pavlovu pa sam napravila i Pavlovu. Ove male su skroz praktične, nema rezanja (što zna biti malo izazov s Pavlovom), a i izgledaju jako privlačno i impresivno. Već sam ih radila i pisala o njima davno, a od onda ih često spremam kao brzi desert kad poželim nešto slatko. Uvijek me usreće, čak i kad ne uspiju 100 onako kako treba… Tu opet dobro dođe ona moja mantra: Važno da je fino, važno da je fino… :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara