[mc4wp_form id="5389"]

Porchetta

Znam da nije uopće ‘food bloggerovski’, no evo javno priznajem – ja nikad nisam spekla komad mesa, a da to nije piletina. Znači, ne kužim se u meso i točka. Meso me previše ni ne zanima i nekako sam se pomirila (a i cimer je) da ćemo pečeno meso jesti uvijek kod mame. Pečeni odojak i janjetinu ne volim niti pogledati pa sam bila u situacijama da na raznim krstitkama i rođendanima jedem samo salatu i kruh… Jednostavno, not my cup of tea.

A onda se dogodio intstagram i Nova godina kad su svi oko mene poludjeli i pekli porchettu. I onda se probudila znatiželja. Pa zar je to zbilja tako fino? Ja stvarno ne volim carsko meso… To je tako masno… Ma nemoguće da je tako dobro kako se svi kunu. Pa ne bi moje cure baš lagale… znaju one dobru hranu. I onda je došao moj rođendan i ja sam eto poslala cimera u mesnicu po 3 kg carskog mesa. Eto, tako je bilo.

Srećom pa su tu moje cure i ovim putem im želim reći hvala – Marijana, Sandra i Andrea su bile totalna inspiracija i velika pomoć :) Cure znaju puno više o mesu nego ja pa pročitajte i njihove savjete!

I neka je bilo jer porchetta je zaista sve što su cure rekle. Sočna, slasna i neodoljiva. Pravi hit mog rođendana, iako sam ja navijala da to bude torta koju sam radila s malo većim žarom nego meso. Mesa nam je naravno ostalo pa smo ga još par dana kombinirali u sendvičima, stavljala sam ga u knedle i rezala Nevi za večeru – i čak je možda i bolje hladno, nisam sigurna. Tri tjedna nakon mojeg, došao je i cimerov rođendan i – ponovno sam pekla komadinu mesa, ovaj puta za pulled-pork sendviče koji su također bili pravi hit na našem stolu :)

Jako mi se sviđa što ovo bloganje i mnoga poznanstva obogaćuju i moje iskustvo i naš tanjur jer da ste me pitali prije par mjeseci i dalje bih bila pri stavu da je pečeno meso nešto što radi mama. Tko zna, možda uskoro napravim i tu sarmu :D

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara