[mc4wp_form id="5389"]

Moja kuharica “Svaki dan”

Više od 115 provjerenih recepata za cijeli dan, mjesec i cijelu godinu

Tren u kojem sam odlučila napisati kuharicu bio je tren u kojem sam napokon odahnula. Godinama sam je skupljala u sebi, godinama sam je crtala u mislima i sanjala u besanim noćima. Sad, kad je taj san napokon izražen riječima, obojan fotografijama i ispunjen mirisima, sve je sjelo na svoje mjesto.

Ova je kuharica baš takva kakvu sam željela.

Ona je osobna. U njoj pričam o svojoj obitelji, svom poslu, o sebi. Sebično i ponosno, ponizno i zahvalno na svemu što mi je život pružio. Sretnica sam, u to ne sumnjam.

Ona je korisna. Nisam profesionalni kuhar i sve što znam naučila sam sama: čitajući, isprobavajući, slušajući one koji znaju više od mene. Ono što sam naučila, dijelim ovdje s vama, kroz brojne savjete za uspješniju pripremu hrane.

Ona je za svakoga. S vama dijelim više od 115 recepata za slana i slatka jela koja našu obitelj prate kroz dan i godinu. Od hranjivog doručka, preko grickalica koje nosimo na igranje u parkić, do brzih obiteljskih večera. Od slatkih zalogaja za dječje proslave, preko jednostavnih poslastica koje nam uljepšavaju vikende pa sve do svečanih torti dostojnih zaista važnih dana. Recepti su detaljno pojašnjeni i višestruko testirani te sastavljeni od namirnica koje su svakome od nas dostupne.

I za kraj, ili za početak, ona je tu da vam izmami osmijeh na lice – jer hrana je radost, a kuhati za sebe i za one koje volite je užitak i veselje. Prisjetite se toga svaki dan.

Matejka

Kuharica je trenutno rasprodana te nije dostupna za kupovinu, a nova količina očekuje se u ljeto 2021. 

U nastavku je popis knjižara koje drže moju kuharicu, kao i linkovi na njihove webshopove.

WEB STRANICE (kuharica je trenutno nedostupna u web shopovima knjižara):

Menart, Znanje, Hoću knjigu i Knjižara Ljevak.

Knjižare

Karlovac 
LIN trgovina

Pula
Znanje (Giardini 4) – trenutno nema na zalihama

Rijeka
Znanje Korzo
Hoću knjigu Tower centar

Sisak 
Knjižara Korzo

Slavonski Brod
Znanje (Trg pobjede 28)

Split
Znanje (Kraj Sv. Marije 1)
Hoću knjigu (Joker, Put Brodarice 6) – trenutno nema na zalihama

Varaždin
Znanje Lumini centar
Hoću knjigu (Gajeva 17) – trenutno nema na zalihama

Zadar
Znanje (Knezova Šubića Bribirskih 11)
Hoću knjigu (Supernova)

Zagreb
Menart u Avenue Mallu – trenutno nema na zalihama
Hoću knjigu u Arena centru (nema na zalihama), City Centeru West i Megastore u Bogovićevoj
Znanje Bookshop u Gajevoj
Knjižara Ljevak na Trgu bana Jelačića – trenutno nema na zalihama

Hvala svakome od vas tko je odlučio kupiti moju knjigu te na taj način podržati moj rad. Zaista se nadam da ćete ju voljeti kao što je ja volim, i da će vam biti, prije svega, korisna, zanimljiva i lijepa. Neizmjerno se veselim vašim dojmovima – ako ih odlučite podijeliti na društvenim mrežama, molim vas označite me kako bih mogla popratiti (Facebook @Like chocolate, a instagram @matejka_likechocolate)!

Informacije o kuharici: 

Naslov: Svaki dan
Autorica: Matejka Buča
Uvez: Tvrdi
Broj stranica: 320
Dimenzije: 21×26 cm
Težina: 1,55 kg
ISBN: 978-953-48792-0-7
119 recepata: većinom novi + 15-ak starih favorita (60% slano, 40% slatko)
savjeti za kuhanje i pečenje + priče iz života

Gdje kupiti?

Kuharica je trenutno rasprodana

Galerija fotografija s promocije

Dežman bar, Zagreb, 19.11.2019.

Što kažu dosadašnji kupci?

Marina:
Hvala ti na divnoj kuharici, postala je moja omiljena knjiga za “svaki dan” 🙂 puna inspiracija, puna ljubavi prema kuhanju koju tako lako prenosis na druge.. Uz tvoje recepte će svatko zavoljeti kuhati 😊 A fotke, baš su divne, najposebnije su mi one s borovnicama i mrvičastim kolačem s borovnicama, od te dvije se naježim! 😄 Hvala ti na podijeljenim trenutcima iz svog zivota koji ju cine osobnom, u svemu se nalazim, kao majka dvoje male djece, kao kćer koja je ostala bez oca prije koju godinu, kao žena koja je uz divnog muža koji ju razumije i podupire u svemu. U svakom tvom podijeljenom trenutku nalazim iskrenost i život i brižnu ljubav. Hvala ti na tome, uživam prateći tvoj rad, učeći o hrani za tijelo i dušu, kuhajući divna jela za svoje najmilije i čineći sve naše obiteljske proslave još posebnijima s tvojim idejama koje nesebično dijeliš.

Ivana:
Draga Matejka, danas mi je stigla kuharica i malo je reći da me oduševila. Pratim blog već dugo i sad je i kuharica tu. Jako brzo će bliti flekava i puna masnih otisaka jer mi se svi recepti sviđaju, a jedan sam odmah danas i isprobala.

Matea:
Moram vam ovo napisati i nadam se da neću biti preotvorena… Dirnuli ste me u dušu s ovom kuharicom, ne samo zbog recepata nego i zbog priča koju nosi svaki od njih.. Proučila sam ju u dahu i kad sam došla do kraja, zastala sam i htjela još… Oduševljena sam jednostavnošću kojom ste pisali i približili se nama čitateljima… Hvala… Želim vam još puno ovakvih inspirativnih recepata i životnih priča kojih ćete vezati uz svaki od njih..

Emina:
Draga Matejka, evo da sad napokon u miru javim da je kuharica u mojim rukama. Iako ju zbog curice jos nisam uspjela prolistati i pročitati onako temeljito kako želim, već sad vidim da je vrhunska. Ali stvarno. Muž ju krene listati i on kaže odmah da su mu super recepti. Čak je i nasa zvrkica oduševljena, nju su već na pocetku oduševile Vaše obiteljske fotkice. Meni su super i recepti ali jos više to sto je ovo kuharica s dušom, zbog priča koje su tu. Učinila si ju posebnijom u odnosu na sve ostale tom osobnom notom i to je ono sto osvaja.
Ivana:
Pozdrav, stigla mi je danas kuharica. Divota!!
Napokon jedna kuharica koja je lako objašnjena, koja ima dostupne sastojke svima, i koja je brza i jednostavna za pripremu za cijelu obitelj. Jednostavno sam oduševljena, takvu sam napokon i tražila, da imam sve na jednom mjestu. Nemam riječi, i zahvalna sam ti do neba na ovome. Ovo je bio moj poklon meni.
Slađana:
Draga Matejka, iz tvoje kuharice kuhamo i pečemo doslovno svaki dan!! Došla je kao poklon pod bor našoj devetogodišnjakinji koja tvoje recepte već godinu dana promovira našim prijateljima, jer kad nas pitaju za recept neke slastice koje smo pekli, ona veli “to je Matejkin recept likechocolate”! Uz kuharicu se najviše svakodnevno družimo u kuhinji a najdraži recepti koje svakodnevno radimo su domaća granola, zdravi muffini i hambi peciva koje naša Franka već sama priprema! Sretno u slijedećim projektima koje željno iščekujemo!