Uvjeti i odredbe kupnje

Opći uvjeti korištenja Trgovine likechocolate.net

Informacije o obrtu

Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča, Radmanovačka ulica 18 g, Zagreb, OIB: 25588724854, likechocolateblog@gmail.com

OPĆI UVJETI PRODAJE

Sadržaj Internet stranice likechocolate.net te svih njenih varijanti je vlasništvo Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča. Upotrebom Internet stranice likechocolate.net korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja. Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u Internet trgovini likechocolate.net. U Internet trgovini likechocolate.net mogu kupovati proizvode isključivo korisnici iz Hrvatske. Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom. Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici likechocolate.net bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe Internet stranice likechocolate.net i njenog sadržaja. Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča zadržava pravo izmjene sadržaja na Internet stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena.

Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici likechocolate.net s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora.

OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE

Posjetioci Internet stranice likechocolate.net sadržaj koriste isključivo u osobne i nekomercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča je zabranjena.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Podaci koje korisnik upisuje putem obrasca na stranici likechocolate.net ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i štitimo ih sukladno zakonskim odredbama.

Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost.

POSTUPAK NARUČIVANJA ODNOSNO KUPNJE

U Internet trgovini likechocolate.net je moguće kupiti proizvode predstavljene u Internet trgovini likechocolate.net. U Internet trgovini likechocolate.net mogu kupovati isključivo korisnici iz Republike Hrvatske. Narudžba u Internet trgovini je predana kada korisnik dobije automatsku elektronsku obavijest. Ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema proizvoda. Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 2 radna dana od dana kada je narudžba poslana i to putem nove e-obavijesti o potvrdi narudžbe. U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte. Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen Zakonom. Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Internet stranice likechocolate.net.

Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete. Ugovor o kupnji je pohranjen u Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča.

ODUSTAJANJE OD KUPNJE, POVRAT ROBE I REKLAMACIJE

ODUSTAJANJE OD KUPNJE putem pisanog obrasca

Kupac ima pravo u roku 14 dana sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača odustati od kupnje pisanom obavijesti na e-mail adresu likechocolateblog@gmail.com. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja/dostave naručene robe. U elektronskoj pisanoj obavijesti o odustajanju od kupnje nedvosmisleno navedite odluku o odustajanju od kupnje (s vašim imenom i datumom dane narudžbe).

POVRAT PROIZVODA

Ako je kupac robu već preuzeo i odustaje od kupnje, mora preuzetu robu vratiti poduzeću u roku 14 dana po pisanoj obavijesti iz prethodnog odlomka. Povrat novca u iznosu vraćenih proizvoda, poduzeće mora vratiti na bankovni račun kupca najkasnije u roku 14 dana od primitka robe. Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani, neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Uz vraćeni proizvod obvezno je priložiti kopiju originalnog računa. Pošiljku poslati na adresu: Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča, Radmanovačka ulica 18 g, 10000 Zagreb, Hrvatska. Troškove povrata robe snosi kupac. Za vraćene proizvode ne preuzimamo pošiljke sa plaćanjem poštarine pouzećem.  

REKLAMACIJE POŠILJKE

Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča odgovara za stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u Internet trgovini likechocolate.net. Ukoliko kupac ima bilo kakav prigovor sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača molimo da nas obavijesti na e-mail likechocolateblog@gmail.com.

Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljno opisati grešku i omogućiti prodavaču da grešku razmotri. Molimo da kupac kod eventualne reklamacije vrati robu sa kopijom originalnog računa na adresu Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča, Radmanovačka ulica 18 g, 10000 Zagreb, Hrvatska s naznakom ‘Internet prodaja’ u roku 14 dana od kupnje. Po primitku robe Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča će u roku 8 dana po primitku pisane obavijesti i proizvoda dati pisani odgovor na rješenje reklamacije. Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih oštećenja prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju. Troškove povrata robe snosi kupac.

CIJENE

Sve cijene su izražene u kunama. Pri kupnji vrijede cijene u trenutku narudžbe. Cijene vrijede do objave novog cjenika u Internet trgovini likechocolate.net. Rokovi trajanja pojedinih akcija u Internet trgovini su objavljeni na Internet stranici likechocolate.net. Kod prikazivanja sniženja cijena (izraženo u postotcima ili novčanom iznosu) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u e-shopu, što je posljedica zaokruživanja maloprodajnih cijena nakon sniženja.

NAČIN PLAĆANJA U INTERNET TRGOVINI

Plaćanje po pouzeću.

Poštarinu plaća kupac i to službeniku gotovinom prilikom preuzimanja robe.

U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke u poštanskom sandučiću. Ako se odlučite na plaćanje prilikom preuzimanja, na iznos košarice platit ćete poštaru proviziju pošte (najmanje 5 kn).

Plaćanje po pouzeću nije moguće u periodu prednarudžbe proizvoda.

Plaćanje virmanom.

Nakon narudžbe i primitka automatski generirane e-poruke, primit ćete e-poruku s ponudom za plaćanje proizvoda iz košarice. U ponudi će biti naznačeni svi podatci i rok za plaćanje. Ponudu je moguće platiti online bankarstvom, mobilnim bankarstvom, općom uplatnicom u pošti, banci, fini itd. Nakon što Koohinja, obrt za marketing i ostale poslovne usluge, vl. Matejka Buča evidentira uplatu na svom računu, proizvod se smatra kupljenim te će biti poslan na adresu koju je kupac naveo prilikom narudžbe u roku od 2 radna dana.      

PAKIRANJE I DOSTAVA

Dostava se vrši preko Hrvatske Pošte te je besplatna za sve kupce.

ROK ISPORUKE

Rok isporuke je 7 radnih dana, a u periodu prednarudžbe 15 radnih dana.