[mc4wp_form id="5389"]

Studio Croker x Like Chocolate

limitirana kolekcija unikatnog keramičkog posuđa

priča o kolekciji

Točno znam kada sam se zaljubila u lijepo posuđe – prije osam godina, kada sam pokrenula Like chocolate. Od tada ga neumorno skupljam od članova obitelji i kupujem gdje god nađem nešto što mi se sviđa – online, na Hreliću, u supermarketima. No najviše i najčešće kupujem od keramičara čiji su radovi unikatni. Ne prođe mjesec da si ne kupim tanjur, zdjelicu ili komad bešteka, dok se, evo, recimo uopće ne sjećam kada sam zadnji puta sebi kupila nešto odjeće. Uživam u ispijanju jutarnjeg čaja iz ručno rađene šalice, a doručak dobiva posebnu draž kada je serviran u lijepoj zdjelici.

Tako dolazimo i do Igora. Igor Romić vlasnik je studija Croker u Svetoj Nedelji, umjetnik s gotovo 20 godina staža u izradi posuđa od keramike. Možda i najpoznatiji hrvatski lončar jer iz njegovih se tanjura jede u Pelegriniju, Pod zidom, Ziganteu, Lanterni i mnogim drugim vrhunskim restoranima. Igor radi s kameninom, na lončarskom kolu, potpuno ručno i bez kalupa.

Svaki komad koji izađe iz njegovog studija potpuno je unikatan, a o njegovom umijeću govori činjenica da ručno izrađuje kolekcije za brojne restorane, ali i nas obične zaljubljenike u lijepo i jedinstveno.

Igora sam upoznala kad sam ga prije par godina prvi puta posjetila u njegovom studiju, sa željom da kupim nekoliko tanjura. Sjećam se, kupila sam ih 17. Od tada još u meni tinja želja da jednom sudjelujem u izradi neke kolekcije, makar i idejom, makar i samo jednom riječi – no bilo me malo frka tako nešto predložiti. Sve dok me nije prestalo biti frka. Igor je super reagirao i zato vam danas predstavljamo mini kolekciju posuđa za doručak, moj omiljeni obrok.

Igor je osmislio i kreirao tanjurić, zdjelicu i šalicu koji spajaju moju estetiku i njegov stil, funkcionalni su, lijepi, elegantni i moderni. Unikatni. Svaki komad oblikovan i bojan ručno. Otporni i čvrsti, perivi u perilici posuđa i pogodni za korištenje u mikrovalnoj pećnici. Idealni za poklon. Idealni za poklon – sebi.

S obzirom na to da je lončarstvo ozbiljan posao koji zahtjeva mnogo vremena i umijeća, odlučili smo kolekciju prodavati putem prednarudžbi – to znači da se možete predbilježiti za svoj set ili dio seta te će vaši komadi biti izrađeni baš za vas te vam poslani u roku od 30-ak dana.

Sretna sam što su moj blog i društvene mreže platforma kroz koju vam mogu predstaviti ovaj projekt na koji sam baš jako ponosna i nadam se da ćete i vi prepoznati vrijednost rada iz ruku lokalnog obrtnika te podržati ovu lijepu priču. 

 

Kako naručiti?

Trenutno NE primamo predbilježbe za narudžbu.
Proces narudžbe:

  1. Prijavite se ispunjavanjem obrasca s desne strane.
  2. Na mail ćete odmah dobiti potvrdu predbilježbe.
  3. Posuđe će biti spremno za isporuku kroz 30-ak dana – tada ćemo vam na mail poslati ponudu sa svim podacima za plaćanje. Platiti možete putem mobilnog ili internet bankarstva ili virmanom. Ponuda vrijedi sedam dana i ukoliko u tom roku ne platite, vaša narudžba se smatra otkazanom.
  4. Nakon što platite i uplata bude vidljiva na računu obrta Koohinja, posuđe, brižno zapakirano i sigurno od lomova, šaljemo na vašu adresu DPD dostavom. Dostava je besplatna.
  5. Račun ćemo poslati zajedno s narudžbom.

Na narudžbe iz inozemstva, molimo vas ispunite obrazac te ćemo vam se javiti povratno vezano uz troškove dostave.

Igora možete zapratiti na instagramu ili posjetite njegovu web stranicu.

Informacije o proizvodima: 

Tanjurić: promjer 19 cm
Zdjelica: promjer 16 cm, visina 7 cm
Šalica: zapremnina 260 ml

Izrađeno od kamenine s mat glazurom.

Cijena

Komplet: 350 kn (46,45 eur)
Šalica: 160 kn (21,24 eur)
Zdjelica: 180 kn (23,89 eur)
Tanjurić: 150 kn (19,91 eur)

Dostava je besplatna za narudžbe iz Hrvatske.

1 eur = 7,53450 kn

Obrazac za prednarudžbu

Trenutno ne primamo narudžbe.