[mc4wp_form id="5389"]

[video] blagdanske slastice: Medena pita

Prosinac je stoga je vrijeme za već tradicionalni slatki blagdanski video specijal u suradnji s Dolcelom :) Posljednjih godina udružujem snage s ovom meni dragom ekipicom pripomoći za pečenje i kuhanje te vam donosim fine i jednostavne tradicionalne ili moderne blagdanske slastice. Recepte ću objavljivati utorkom i petkom, tako da vas nova slastice očekuje već za tri dana!

Ovdje možete vidjeti recepte od prethodnih godina.

Danas je na redu medena pita. Moram priznati da se medena pita kod nas nije spremala, što ne znači da je nisam obožavala kao dijete – jer spremala ju je moja strina i to odlično. No mama je nikada nije radila jer je recept koji je imala – iako je rezultirao odličnom medenom pitom – davao jako tvrdo tijesto za kore koje se teško valjalo. Pokušala sam ih i ja pripremiti prema tom receptu, no zaista je bilo teško pa sam odlučila testirati neke druge mogućnosti.

Zato je tu pred vama novi recept, za tijesto koje je mekano i lako se valja, a kore na kraju ispadnu divne!

Imam i posebnu metodu valjanja kora kako bi svaki puta ispale jednake, a možete je vidjeti u video receptu na mom instagramu ili tik toku :) Samo zapamtite da se medena radi najmanje jedan dan prije konzumacije. Sretni blagdaniiii!

U suradnji s Dolcelom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara