[mc4wp_form id="5389"]

[VIDEO] Rižoto od liganja

YouTube video player

Nikad u životu nisam kuhala rižoto od liganja. Eto, priznala sam. Imam 32 godine i nikad nisam kuhala rižoto od liganja. Nisam nikad kuhala ni sarmu ili pekla mađaricu – jer to su neke stvari koje može napraviti samo mama. Moja mama. No priča o rižotu je malo drugačija. 

Mamin rižoto je najbolji, ali nije ni moj za odbacit :)

Zapravo ga do prije par godina uopće nismo jeli u našem kućanstvu. Lignje su nekako uvijek bile jelo koje se jelo u restoranima, prvenstveno jer ih mama nije voljela. S vremenom ih je ipak počela jesti pa tako i spremati na razne načine, no tek je prije 2-3 godine negdje pronašla fini, jako fini recept za rižoto od liganja i njega se od tada drži – po tom receptu lignje sprema bar jednom mjesečno. 

No ja ne bih bila ja kad ne bih zakomplicirala priču. Odlučila sam skuhati rižoto, onakav kakav kuha moja mama, ali bez recepta. Nisam željela da mi otkrije ništa. Moji nos, usta i oči morali su odraditi sav posao, a moj špurijus popuniti eventualne nedoumice. I tako je nastao moj recept. Nisam ga još pokazala mami pa ne znam koliko je vjeran originalu, no okusom i izgledom je vrlo, vrlo blizu i vrlo sam zadovoljna. Ovo je jelo koje se od sada kuha i u našem domu. Često :)

Pogledajte i mali video koji sam snimila (dosta na brzinu, nisam baš prezadovoljna, ali kad sam već snimala…), a recept možete još jednom pročitati, snimiti ili isprintati odmah ispod videa. Dobar tek!

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
 • What's for dessert?
  ožujak 19, 2015

  Ovaj tjedan je očito popularan rižot od liganja – i kod mene je jučer osvanuo na blogu :D
  U popisu sastojaka i postupku si zaboravila navesti rižu

  • Bas cu pogledati za usporedbu! A ovo za rizu… Da, misli su mi posvuda, pa zasto bi u rizoto dosla riza :)

  • Vidim da je recept vrlo sličan, krasno izgleda! Kad bi barem meni cimer kuhao :) Hvala na upozorenju na grešku u receptu, zaboravih se zahvaliti u prethodnom odgovoru :(

   • What's for dessert?
    ožujak 20, 2015

    Vjerojatno svi rižot od liganja pripremaju na sličan, ako ne i isti način, razlika je samo u količini riže/lignji.
    Gledala sam video i bilo mi je simpatično kako ide 202 g riže, a takav broj mi nije upao u oko kasnije u receptu, zato sam i primijetila

 • admin24
  rujan 3, 2016

  Mora li riža prethodno biti kuhana? Hvala! :)