[mc4wp_form id="5389"]

Buhtle. Baš kao nekad.

Obožavam buhtle! One su sastavni dio mog djetinjstva, onaj miris koji me podsjeća na baku i njezinu toplu kuhinju. One su sastavni dio i mog odraslog života jer, iz nekog razloga, svaki puta kad idem negdje autom na put dulji od 30 min imam želju za buhtlom – pa stanem u pekari i kupim si. Cimer već zna. Ako idemo na put ne doručkujemo nego kupujemo buhtle u pekari. Zapravo ne znam kad i zašto je to počelo, ali zadržalo se. Ovaj puta sam ih pekla sama. Rijetko ih pečem, kao i većinu jela koja zahtijevaju malo dužu pripremu.

Sada kad sam vidjela koliko je Neva uživala u njima svakako ću ih napraviti češće. Onako, za subotnji obiteljski doručak.

Neva obožava jesti, da pokucam u drvo. Trudimo se da jede zdravo, obožava voće i povrće, jede žitarice barem dva puta dnevno, voli meso, a riba joj je omiljeno jelo. Svaki dan jede svježe kuhanu hranu i mrmlja (doslovno proizvodi neki mrmmmmrmmmmlj zvuk) od finoće. No mislim da nije dobro robovati ekstremima pa joj tako ponekad, kad i mi jedemo, damo kolačić ili neku slanu grickalicu i ona u tome uživa. Kako da odemo na rođendan na kojem svi jedu tortu, a da ona gleda sa strane? Zato Neva jede i mamine buhtle. Želim da i ona ima mirise i okuse koje će vezati uz mamu i djetinjstvo jer meni su oni predivni okidač za još ljepša sjećanja.

P.S. Cimer me nedavno iznenadio novim objektivom koji sam duuugo željela i ovim putem mu, po stoti put, kažem hvala i šaljem pusu. Ovo su prve fotke slikane tim objektivom i sviđa mi se što sve on može. Trebat će mi malo da ga savladam, no nadam se da ćete prepoznati rezultat truda jako brzo :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
 • Vlatka_Nešto slatko
  listopad 14, 2015

  Mmmmmm…..odavno ih nisam jela, sad kad ih gledam sline mi cure! :) I mene takvi klasični dizani kolači uvijek nekako vrate u djetinjstvo. Super izgledaju :)

 • Ivana
  listopad 23, 2015

  Molim te, koliko grama kvasca ide, sumnjam da su iste vrećice ovde i kod vas :/
  Hvala

 • petraaa
  siječanj 6, 2017

  Prvi put sam ih napravila i prefine su! Hvala na receptu :)