[mc4wp_form id="5389"]

Teleći rižoto

Danas vam donosim jedan od onih recepata koje je uvijek dobro imati pri ruci, bez obzira na to radite li plan obroka za tjedan (ili čak spremate obroke unaprijed) ili vam dolaze gosti pa je potrebno fino jelo koje će ih zadiviti i zasititi. Za nas ovakav teleći rižoto svakako sadrži elemente nostalgije i mirise koji nas podsjećaju na dom stoga je dobrodošao obrok u svakom trenutku.

Oko pripreme zapravo i nema puno filozofije – za teleći rižoto koriste se osnovne namirnice koje svatko od nas ima doma, a po kvalitetno meso skoknite u najbližu mesnicu Ravlić gdje će vas mesar savjetovati koji komad je najbolji za određeno jelo. Teta mesarica koja radi u poslovnici Mamutica mi je mnogo puta pomogla i ovim putem ju želim posebno pozdraviti, a mesar iz poslovnice u Sloboštini je posebno za mene pripremao neke komade za koje je inače potrebno čekati. Veliki pozdrav i njemu :)

Jedina mana ovog rižota je njegova duga priprema, no i tome možete doskočiti korištenjem ekspres lonca. Tako da zapravo izgovora za pripremu ovog finog jela – nema. Ako dosad niste probali, nadam se da hoćete i da ćete javiti dojmove :)

Ovaj post je nastao u suradnji s Mesnom industrijom Ravlić.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara