[mc4wp_form id="5389"]

Cronuts = krafna + kroasan

Možete li zamisliti kombinaciju dizanog i lisnatog tijesta pa sve to još prženo u ulju, punjeno pekmezom ili kremom i posipano cimetom i šećerom? Ne možete? Ne morate – jer danas je tu recept za domaće cronute, slasticu koja je nastala 10. svibnja 2013. godine u Dominique Ansel Bakery u New Yorku. Ubrzo je ova slastica postala planetarno popularna, a njezin kreator, Dominique Ansel, 2015. godine objavio je i recept za pripremu cronuta kod kuće. Kao i oni u pekarnici, domaći cronuti se prema njegovom receptu pripremaju tri dana te nisu uopće jednostavni – no zato ja imam nešto jednostavniju i bržu verziju za vas – moje cronute počnite pripremati navečer da biste ih jeli drugi dan nakon ručka.

Zadatak je pred mene postavila ekipa iz Dolcele koji su predložili da kreiram ne tako tipičnu pokladnu slasticu. Iako nam maškare ove godine možda nekako prolaze ispod radara (maskiramo se svakodnevno već neko vrijeme), naša djeca će svejedno obući svoje šarene kostime princeze i nogometaša i proveseliti se u vrtiću s prijateljima, a kod kuće ćemo ove malo drugačije maškare obilježiti ovim malo drugačijim krafnicama. Tijesto za cronutse sam aromatizirala Dolcela bourbon vanilija šećerom – a krafnice sam završila u dvije verzije: jedne su punjene Podravkinim najboljim pekmezom od šljiva, dok su druge uvaljane u Dolcela cimet šećer.

Znam da priprema traje malo duže i da su još malo kaloričnije od običnih krafni, ali hej – nije svaki dan isti i na neke dane cronuts su baš ono što nam treba. Nadam se da ćete se odvažiti i probati ih :)

U suradnji s Podravkom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
  • Blaženka
    veljača 16, 2021

    Ako tražim recept za kolac, na internetu, onda potrazim kod Vas jer se ne moram brinuti hoće li ispasti ukusni, uvijek jesu. Hvala Vam!