[mc4wp_form id="5389"]

U svibnju 2019. su dodane nove fotografije – pa tikvice nisu više ‘pougljene’ :D No ispod svejedno možete vidjeti originalni tekst iz 2013.

Malo mi je pećnica podivljala u zadnje vrijeme i jako neravnomjerno peče pa mi dosta toga ispadne malo ‘pougljeno’. No mene ne smeta – od kad sam bila mala volim malo bolje pečenu hranu, što je i dobar izgovor kad mi slučajno nešto zagori :)

Kad sam bila mala, obožavala sam bakine kekse na mašinu i vanili kiflice. Međutim, baka kao baka, ponekad je znala zaboraviti na njih u pećnici. Kad sam jednom otkrila tu malo zagorenu turu keksića, baka je svaki puta kad ih je radila morala jednu turu bolje speći, onako, da baš dobro posmeđi – ta je bila za mene! Ove moje tikvice nisu trebale ispasti ovako, ali za okus i doživljaj to uopće nije smetalo…

Naravno da tikvice inače puno više i češće spremam kad im je sezona, tada ovo radim svaka dva tjedna za ručak ili večeru.

Opet sam pribjegla mljevenoj puretini umjesto svinjetine ili junetine (ove na slici su s junetinom, to mi se rijetko desi) pa tako u ovom receptu nema ništa nezdravo – ako ne razmišljamo gdje i kako su ove tikvice nabujale van sezone i došle k nama u Hrvatsku :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara