[mc4wp_form id="5389"]

Za dobrodošlicu: Energetske kuglice od suhog voća

Već sam najavljivala da će se ovo dogoditi i napokon je došlo vrijeme da vam pokažem na čemu sam radila zadnjih mjesec dana (imala sam 100 recepata na hrvatskom i engleskom za urediti). Možda se nekome ne čini kao velika stvar, ali meni je – potpuno novi Life tastes like chocolate!

Nova platftorma (wordpress), novi dizajn, nove boje, logo, dimenzije fotografija, navigacija na vrhu ekrana, klasifikacije – i potpuno odvojena stranica na engleskom – najvažnije su promjene. Zapravo, sve je drugačije, bar meni – osim najvažnijeg, mojih postova i recepata vezanih uz njih. Kako vrijeme prolazi, ljubav prema kuhanju i fotografiji u meni raste i osjetila sam da je vrijeme za napredak i u prezentaciji onoga što radim. Dugo me to kopkalo, a onda sam dobila i konačnu potvrdu kad mi je jedan kolega dao do znanja koliko WP nudi više mogućnosti za blogere.  Još uvijek ih otkrivam! Ono što mi je najbolje u vezi ovog sajta je što je mojih ruku djelo. Moj odabir, moje boje, moj logo, moji tekstovi – baš odraz mene, a čak sam malo i programirala ;) 

Nekoliko stvari na koje bih vam voljela skrenuti pozornost: 

  • navigacija – tj. rubrike, popis recepata, kontakt i sl se nalazi skroz na vrhu stranice, iznad loga
  • u gornjem dijelu stranice se nalaze najnoviji postovi
  • u slideru na sredini stranice će se izmjenjivati aktualne teme – sada je to kruh, a za koji mjesec tu možda budu božićni kolači i sl.
  • rubrika Korisni alati nije baš još dovršena – ona će dobiti još niz članaka s korisnim savjetima za kuhanje, dekoraciju hrane, nabavku opreme itd.
  • neki članci imaju galeriju slika pa ih možete pogledati ako kliknete na njih
  • recepti su sad prikazani na dnu svakog posta, možete ih odmah isprintati ili spremiti na računalo
  • gumbići za lajkanje na Fejsu i sl. se sada nalaze na dnu članka
  • svatko može ostaviti komentar na dnu posta upisujući nadimak, točan e-mail i, ako imate, web stranicu – veselim se vašim komentarima!
  • u desnom stupcu možete pronaći linkove na blogove koje pratim i volim – ima ih jako puno, a ovdje se prikazuju slučajnim redoslijedom tako da ćete svaki puta vidjeti neke druge

To je to. Rad na stranici se nastavlja jer sam perfekcionist pa stalno nešto prepravljam i ispravljam. Zabavljam se :) Tijekom ovog procesa sam imala i nekoliko upitnika nad glavom gdje su mi uskočili kolege – hvala Nebojši i Dušku na njihovoj pomoći! 

I hvala cimeru na podršci, ne znam kako me trpi kad se zakopam u ‘dizajniranje’ i ‘raspisivanje’… Ljubim te! 

 

A ovaj je recept zato idealan baš za dane poput mojih, kada se puno radi, a malo spava – fine i zdrave kuglice od suhog voća obiluju dobrom energijom, a nemaju u sebi šećera niti loših masnoća. Jako su ukusne, ako i inače volite skuho voće. Podsjećaju na one kuglice od smokava što naše mame i bake rade za Božić. Uf, kad smo kod toga, tko zna kako će se mojoj mami svidjeti novi blog, imam tremu… 

Javite mi kako se vama sve čini, voljela bih čuti komentare. A u nastavku stiže recept za instant injekciju energije! :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments