[mc4wp_form id="5389"]

Focaccia s maslinama i ružmarinom – hladna fermentacija

Za vrijeme ovih vrućina često čujem kako se ljudima ne da paliti pećnicu. Jer je vruće, je li. No… već ste me dovoljno dobro upoznali da vam je jasno – to kod mene nije slučaj :) A pogotovo ne kad imam dobar razlog.

Često čujem i da ljudi nemaju vremena za dizana tijesta i čekanje koje ona zahtijevaju. Treba im neki brzi recept, može li se kako izbjeći taj kvasac, može li se to mikserom izmiješati…? I iako sam i sama često u tom stanju, i iako često koristim mikser i cupkam čekajući da se tijesto digne – postoje recepti koji treniraju moje strpljenje na najbolji mogući način. Oni koji zahtijevaju 24 satno čekanje. Ili duže. Ma može i duže.

Pa ću onda samo još reći: Focaccia s ružmarinom i maslinama + fermentacija na hladno = idealni ljetni zalogaj. Ako ste spremni reći ‘šišaj dijetu’ (tako vam ja psujem…). Za ovaj kruščić nećete cupkati oko hladnjaka jer ćete znati da se čekanje isplati. Što dulje, to bolje. I nećete se znojiti pred pećnicom jer ćete znati da će ispasti savršeno. I bit će vam fino, obećajem :)

P.S. Hvala Sandri na edukaciji o fermentaciji na hladno ;) Svašta sam već od nje naučila, možete i vi ako je zapratite na fejsu.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
  • Helena
    30 lipnja, 2016

    uff…. danas svakako ovo radim. I ja volim jednostavne recepte koji zahtijevaju što manje uloženog truda a dobar krajnji rezultat :)