[mc4wp_form id="5389"]

Beze torta s bavarskom kremom i borovnicama

Update 24.6.2017.

Neki dan sam se sjetila ove tortice, sasvim slučajno, zureći u par paketića borovnica koje sam nabavila na sniženju. Znate i sami da rijetko ponavljam svoje recepte, čisto jer ih imam toliko novih u glavi da mi je žao ne eksperimentirati, ali ova torta mi je ostala u divnom sjećanju. Recept za nju objavila sam prvi put nekoliko dana prije Nevinog rođenja, prije gotovo tri godine, a spremala sam je cimeru kao iznenađenje nakon posla. Kod mame u stanu, isčekujući Nevinu odluku da nam se pridruži.

I tako sam je odlučila ponovno spremiti, naravno, ne sjećajući se recepta, potražila sam ga na blogu. Kuhanje po receptu je malo lakše kad imaš praktičnog prijatelja kao što je moj multifunkcionalni laptop HP Spectre X360 opremljen Windows Creator OS-om (hvala dragom ljudima u Microsoftu i Harvey Normanu). Em što se može posložiti u prezentacijski mod kao dolje na slici, em što možeš prstićima ili posebnom olovčicom dodati bilješke kraj recepta. Što je praktično ako ste zaboravljivi kao ja :)

I prva stvar kad sam otvorila recept, eh, da… ostala sam neugodno iznenađena fotkama. Sjećam se da sam tad već imala OK opremu za fotkanje, ali i znam da uvijek muku mučin kad radim u maminom stanu – i nikako da se saživim s njezinim svjetlom. Odlučila sam napraviti nove fotke, a u recept nisam dirala jer je jako dobar ovakav kakav je.

U galeriji ispod sam vam ostavila i staru fotografiju čisto da vidite usporedbu, a uz pomoć Windows Inka sam dopisala i par komentara za one koje zanima kako postići malo bolji efekt kad fotografiraju hranu.

Nadam se da ćete isprobati ovu torticu ako već niste… a mi se polako spremamo proslaviti Nevin veliki treći. Vrijeme, molim te uspori… <3

10.7.2014.

Najbolja su jela ona koja se spremaju s ljubavlju… Evo jedne upravo takve tortice, za mene ona je savršena i ne znam što bih još rekla o njoj. Uživajte! :)

(osim da, iako je rađena drugačijim postupkom, torta je inspirirana ovom tortom kolegice Tamare s bloga Bite my cake)

Ovaj post je nastao u suradnji s Microsoftom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
  • Ivona
    24 lipnja, 2017

    A vrhnje za šlag? Dal se samo stavi na bezekorw ilise umješa u bavarsku kremu?

    • Matejka_Like Chocolate
      25 lipnja, 2017

      Pola ide u kremu, a pola ide samostalno na drugu koru, ovako kako je navedeno u receptu :)

    • Jelena
      30 prosinca, 2023

      Moze li se slozit danas a jeati sutra? Hice li se beze istopiti i mamociti ako ostane u frizideru do sutra?

      • Matejka_Like Chocolate
        8 siječnja, 2024

        Najbolje bi bilo jesti isti dan, možete naravno i drugi no kore neće biti onako hrskave jer će upiti puno vlage.