[mc4wp_form id="5389"]

Kakao keksi s džemom od naranče

Da vas čujem, u koju kategoriju spadate: među ljude koji jedva čekaju Božić i već su počeli planirati što će peći, kupovati ukrase i slušati božićne pjesme, ili među one koji se sablažnjavaju jer su trgovine već pune božićnih ukrasa, a tek je sredina studenoga? Ja moram priznati da sam negdje između jer, iako mi je zaista 1.11. malo prerano razmišljati o kuglicama, ipak se baš veselim Božiću i volim (gotovo) sve vezano uz taj blagdan. Zima je za nas i inače jako slavljenička jer su nam se zaredali rođendani, počevši s 1.12. i završivši 5.2. tako da se obitelj okuplja svako malo, kolače pečem dva mjeseca bez pauze i Neva puše svjećice na malo previše torti.

Svi ti kolači i torte su divni, ali meni uvijek i zauvijek zimu obilježavaju keksi, i uvijek ću s blagdanskog tanjura prvo uzeti najobičniji linzer ili vanili kiflicu. Zato sada, još u studenome, otvaram sezonu keksa i sitnih kolačića – a uz to i kombinaciju čokolade i naranče u (još) sto recepata, jer nema mi bolje kombinacije za zimu. 

Stiže prvi recept, koji zadovoljava obje moje zimske opsesije :) Zamislite linzere, ali čokoladne. Sparila sam ih s džemom od naranče i đumbira, vi odaberite džem po želji ili ga napravite sami. Dajte ovim keksima 24 sata u zatvorenoj kutiji da malo otpuste i dobe na mekoći, a onda navalite. Zahvalite mi kasnije :)

p.s. Ako ste i vi ludi za kombinacijom čokolade i naranče, provjerite i ove recepte: 
Kuglof od čokoalde i naranče
Torta od čokolade i naranče
Entremets od čokolade, naranče i lješnjaka
Čokoladne kuglice s aromom naranče
Kocke od rogača s narančom
Zimski keksi s narančom i čokoladom
Keksi s narančom, karamelom i čokoladom

OK, možda sam zbilja pretjerala :D

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments