[mc4wp_form id="5389"]

Mini krafne punjene čokoladom

Ako je prosinac mjesec sitnih kolača i keksa, veljača je zasigurno mjesec krafni i prženog tijesta. Dobar mjesec, ako se sve uzme u obzir :)

Iako, moram priznati, nikad nisam bila od maškara i maskiranja. Kad sam bila mala, to me sve skupa nekako strašilo i skrivala sam se iza mame kad je otvarala vrata djeci i malo većoj djeci koja su pjevala i skupljala darove.

Kasnije, kad sam odrasla, ponekad bih otišla na samoborski ili karlovački fašnik, više zbog druženja i zabave nego zbog neke tradicije ili običaja. I zbog krafni, naravno.

A danas? Neva je još mala i, kao što nisam ni ja, niti ona ne voli maškare – no znate što voli? Krafne :) Voli i fritule, uštipke, kroštule, ‘poderane gaće’ i sve ostale divotice koje nam nosi veljača.

Što onda mama radi nego peče krafne? One klasične s pekmezom smo već riješili ovaj mjesec pa su na red došle mini krafne punjene čokoladom, divno mirisne od Dolcela bourbon vanilin šećera i limun šećera. Mini krafne su još jednostavnije za pripremu od klasičnih, jer se kraće dižu, kraće prže i brže jedu, a možete ih puniti čime god želite – npr. Lino ladom ili čokoladnim ganacheom kao ja. Uvaljajte ih u šećer u prahu ili kristalni šećer pomiješan s cimetom i uživajte – i otvorite vrata maškarama, i one sigurno vole ovakve mini krafnice :)

Ovaj post je nastao u suradnji s Dolcelom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara