[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Najpoznatije slastice svijeta: Cannoli Siciliani

YouTube video player

Drugi po redu recept iz serijala Najpoznatije slastice svijeta kojeg radim u suradnji s Podravkom su – pa… za mene malo zastrašujući cannoli. Uvijek sam puno čitala o miserioznim sicilijanskim cannolima, tajnim recepturama i savršenosti tih slastica da se nisam niti usudila upustiti se u avanturu izrade. Sve do danas. Kad ono – nije baš takva nauka :) Naravno da ovaj recept neće dati izvorne sicilijanske cannole, za to ćete morati otići do Sicilije, no moj dojam je da su ovi domaći cannoli itekako vrijedni vaše pozornosti.

S obzirom na to da zapravo nikad nisam niti jela prave sicilijanske cannole, dosta sam istraživala recepte i tehnike prije nego sam se bacila u isprobavanje nekih od njih. Na kraju sam shvatila da su mi najkorisniji ovaj recept od Eataly i ovaj tekst Bon Apetita i tih sam se savjeta i smjernica držala.

Nekoliko najvažnijih savjeta koje sam pobrala pa ih prenosim:
– Tijesto je potrebno mijesiti dugo, sve dok ne postane glatko… Također je važno da odmori u hladnjaku. Kod prženja želite dobiti male mjehuriće na površini, a ne velike mjehure zraka – to znači da tijesto nije dovoljno izmiješeno.
– Tradicionalno, bolje je koristiti mast nego maslac tj. ulje kod izrade tijesta i kod prženja – ja sam koristila kombinaciju ulja i masti za prženje jer na taj način tuljci budu suhlji, a ne jako masni
– Iako mnogi tvrde suprotno, u tijesto se ne stavlja kakao, a u nadjev se ne stavlja šećer u prahu – tako piše, ja sam se držala toga :)
– Bilo bi idealno puniti cannole kremom od ovčje ricotte… ja nisam našla ovčju nažalost kod nas (baš čudno) pa sam koristila kravlju. Ako koristite ovčju ili kozju, trebat će vam – kažu – malo više šećera.
– Važno je i puniti tuljce netom prije korištenja kako ne bi postali mekani tj. svlažili se od kreme.

Također, sigurna sam da većina vas nema doma kalupe za izradu cannola (iako možete koristiti one za šaumrole) pa sam u videu i dolje u receptu pokazala kako ih možete napraviti kod kuće. Znam da prženje u alu-foliji nije najzdravije rješenje, ali hej, kad već pržimo, razbacujemo se šećerom, čokoladom i masnoćom – zažmirit ćemo i na alu-foliju par puta godišnje :)

SVE RECEPTE IZ VIDEO SPECIJALA MOŽETE PREUZETI I U OBLIKU PDF KNJIŽICE OVDJE

Post je nastao u suradnji s Podravkom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara