[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Malo drugačija musaka s patliđanima

YouTube video player

Musaka u našem domu oduvijek se priprema na isti način, koji sam preuzela od mame: Red krumpira, red mljevenog mesa i ponovno red krumpira pa sve zaliveno kiselim vrhnjem. No kad sam bila u Grčkoj, jela sam musaku koja je bila sasvim drugačija i sadržavala je patliđane i tikvice te lagani bešamel umak. Odlučila sa pokušati spojiti da dva recepta i složiti svoju, ali laganiju verziju musake – a umjesto kiselog vrhnje ili bešamela na vrhu, koristila sam novi Dukatos za pripremu jela: grčki jogurt kojem je dodana kultura koja se dodaje u kiselo vrhnje kako bi bio pogodniji za pripremu slanih i slatkih recepata.

Ovaj sam jogurt koristila u pripremi tri recepta koja su svoje mjesto našla u besplatnoj pdf kuharici zajedno s receptima mojih kolegica: Sandre s bloga O slanom i slatkom, Tamare s bloga Ave Dulcis te Mateje s bloga Food & Mood. Knjižicu možete preuzeti ovdje.

Osim toga, moje recepte možete pogledati i u video formi kako bi vam priprema bila olakšana, a Sandra i ja smo nedavno imale priliku voditi i live online radionicu na kojoj smo pripremale još jedan odličan recept: Grčku piletinu s tzatziki umakom u domaćem pita kruhu – tu radionicu i recept možete pogledati ovdje.

Puno recepata u samo jednom postu, no to vam samo pokazuje koliko je novi Dukatos svestran. Nadam se da ćete ih isprobati, zaista su odlični :)

Post je nastao u suradnji s Dukatom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara