[mc4wp_form id="5389"]

Pauk-keksići za Noć vještica

Moram priznati da nikad nisam bila ljubitelj maškara. Bila sam malo prestrašeno dijete tako da mi nije bilo zabavno kad su nam maškare dolazile na vrata i pjevale – u principu bih se skrivala iza mame i nadala da se neće vratiti. No da, danas je situacija malo drugačija :)

S djecom su došle i drugačije navike koje sam, htjela ne-htjela, morala prihvatiti. U vrtiću se čak dva puta godišnje maskiraju – i za naše maškare u veljači, kada pečemo krafne i veselimo se, ali isto tako 31. listopada, na tzv. Noć vještica. Iako sam nekako čvrsto stajala pri tome da Haloween nije nešto što ćemo obilježavati u našem domu, zadnje dvije godine smo ipak dubili bundeve jer je Nevu to veselilo. Lani se planirala maskirati u malu vješticu, no zadnji čas je odlučila da je ona ipak princeza (nismo se iznenadili) pa je u vrtić išla u istoj haljini kao i u veljači – no dozvolila je da joj nacrtam malog pauka na obrazu :)

Ove godine mi se pak čini nekako važnije nego ikad da zadržimo te neke vesele dane i trenutke. Zato prvi puta pečem i ‘strašne’ keksiće, kupila sam i šišmiš-špangice, dubit ćemo bundevu, a mislim i da će ove godine zaista odjenuti vještičju opravicu za vrtić… Vidjet ćemo.

Ovi keksići možda nisu baš strašni, ali su strašno simpatični i velikima i malima. Možete ih napraviti i s nekim drugim omiljenim receptom za keksiće, samo pazite da vam ispadnu ovako okruglasti i da imaju udubinu u sredini kako kuglica ne bi bježala. Ja sam prilikom pripreme koristila Podravkine proizvode koje uvijek imam doma, a ideju za keksiće sam našla na Pinterestu, gdje drugdje. Veselite se s nama, čak i ako ne obilježavate Noć vještica. Ovakvi keksići su preslatki da bi bili zaboravljeni :)

Post je nastao u suradnji s Podravkom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara