[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Šarena dječja torta

YouTube video player

Mislim da je zaista broj jedan upit koji dobivam u inbox od vas upravo ideja/recept za rođendansku tortu, dječju. Uvijek vam predlažem da radite čokoladnu tortu jer ima izbirljive djece, a čokoladu svi vole no danas imam nešto drugačije – tzv. funfetti cake – tortu koja u biskvitu ima šarene mrvice koje inače koristimo kao dekoraciju. Mislite li da postoji neko dijete kojem se neće svidjeti biskvit na šarene točkice? Sumnjam :)

Ovu su tortu zadnjih dana probali i veliki i mali i reakcije su bile identične – svima je fina. Tajna je u super sočnom biskvitu koji ostaje svjež i nakon nekoliko dana. Također, poigrala sam se s kremama pa imamo kontrastne okuse – lješnjak, vaniliju i voćnu aromu iz pekmeza. Najbolji dio torte je ipak dekoracija za koju sam koristila Kraševe nove čokoladice Milksy te šarene mrvice. Ne znam za vaše, ali naši klinci su prvo poskidali čokoladice s torte, a onda tek prionuli na odrezane kriške :)

Upute za izradu torte su u vidu na vrhu, a i detaljno opisane u receptu niže tako da vjerujem da će priprema biti mačji kašalj. Idući dječji rođendan ili iduću nedjelju, kad god vam više odgovara :)

Post je nastao u suradnji s Krašom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Comments
  • Anja
    27 siječnja, 2021

    Bok Matejka, evo mene opet s upitima o pripremi unaprijed.
    Torta će nam trebati u subotu ili u nedjelju. Radila bih biskvit sigurno ranije, npr. četvrtak, petak možda kreme i slaganje.
    Kad ju složim, hoće li moći prenoćiti u frižideru bez da se krema ošteti/izmijeni?
    da li da napravim kreme isto u četvrtak i čuvam ih u frižideru pa da slažem na dan proslave?
    Hvala

    • Matejka_likechocolate
      27 siječnja, 2021

      Bok, ovak, nema nikakvih problema, u čet biskvit, dobro zamotati. U petak kreme i slaganje i slobodno može prenoćiti. Ne znam kakva će biti dekoracija, ali tipa šećerne mrvice, ticino i sl ne bi trebalo na tortu prerano da ne pusti boju, čokoladne dekoracije mogu i prenoćiti. Bilo bi dobro da ju u hladnjaku samo zaštitite nekkao, ili poklopite s nečim ili omotate onako alu folijom, čisto zbog mirisa

      • Anja
        28 siječnja, 2021

        Hvalay draga Matejka.
        Večeras krećem u akciju.
        U međuvremenu je dogovoreno da ćemo proslavu imati u dva dijela (da nam se roditelji i nonići ne miješaju skupa), dakle morat će biti dvije torte.
        Mislite li da bi se dalo umjesto jedne visoke promjera 18cm napraviti dvije niske istog promjera?

        • Matejka_likechocolate
          28 siječnja, 2021

          Ne, ne, u tom slučaju treba 50 % više svega. Osim ako vam je ok da torte imaju samo dvije kore i jednu kremu, u tom slučaju može.

      • Tonija
        23 veljače, 2022

        Pozdrav Matejka, pripremam se napraviti tortu, ali malo me buni gramaža u receptu…kad napišete npr. 120 g ulja /mlijeka mislite li na 120 ml? Meni bi trebala torta promjera 26 cm ali visoka, trebam li u tom slučaju povećati sastojke 100%? Hvala…

        • Matejka_Like Chocolate
          24 veljače, 2022

          Pozdrav, 120 g mislim :) Tekućinu je bolje vagati nego mjeriti volumen, preciznije je, a kod većine tekućina (poput ulja ili slatkog vrhnja) gramaža i militraža nisu jednake. Tako da, zdjelicu na vagu i izvažete ulje :) Sretno!

      • Mirela
        17 ožujka, 2023

        Pozdrav,

        Htjela bih samo provjeriti da sam dobro shvatila – ako biskvit pečem u kalupu od 24 cm bit će dovoljno visok da ga prerežem na 3 kore?

        • Matejka_Like Chocolate
          20 ožujka, 2023

          Da, samo neće biti baš debele kore, ako želite baš konkretniju tortu, povećajte količine za 50%

  • biljana
    25 ožujka, 2021

    Mislite li da bi ovu tortu mogla napraviti u obliku kućiće? Djeluje jako fino, no bojim se da će biti premekana..?

    • Matejka_Like Chocolate
      26 ožujka, 2021

      Joj, ja stvarno ne znam kako se radi torta u obliku kućice pa ne bih znala odgovoriti nažalost…

  • biljana
    26 ožujka, 2021

    Ok, svejedno hvala na odgovoru, probat ću je ipak napraviti pa staviti želatinu u bijelu kremu.. Drž’te fige ;)

  • Petra
    27 listopada, 2022

    Bok Matejka,
    planiram raditi ovu tortu sinu za rodendan ovaj vikend. Buduci da cu raditi tortu promjera 26 sve vrijednosti sam digla za 50% kako si navela.
    MOlim te ako mi mozes savjetovati koliko dugo tortu peci u tom slucaju i na koliko stupnjeva?
    Trebam li onda svu smjesu uliti u kalup ili podijelim smjesu na 2 djela pa ih pecem odvojeno? ili 3?

    Hvala na svemu!

    • Matejka_Like Chocolate
      28 listopada, 2022

      Draga Petra, nadam se da će vam se svidjeti torta i da će sve proći uspješno :) Što se tiče pečenja, ja uvijek volim podijeliti smjesu jer se manje količine peku ravnomjernije. Ako imate vremena, pecite 2 biskvita odvojeno pa svaki prerežite na pola. Pečete ovako kako je u uputama, teško mi je sad napamet reći hoće li trebati 5 min više ili manje, morate ocijeniti na licu mjesta (i inače je svaka pećnica drugačija, a sad pogotovo kad su i drugačije količine). Sretno!

  • Nikolina
    18 travnja, 2023

    Pozdrav! Samo vas molim pojašnjenje ide li 240 g ili 240 ml mlijeka, jer u receptu je navedeno g, a u videu ml.
    Unaprijed hvala!

  • Maja
    23 veljače, 2024

    Pozdrav,radila sam tortu i krema mi je ispala skroz mekana,premekana.Vidim da vas mascarpone puno tvrđe izgleda na videu pa ako mozete reci s kojim ste radili.Nije mi bas jasan ni dio kad pise da ne miksamo jako slag jer kada ga dodamo u kremu mozemo ga premiksat ali u receptu pise da se slag samo umijesa u kremu a ne da se umiksa u kremu.Ja sam na kraju svoju kremu spasila jer sam stavila kremfix pa sam uspijela nekako oblozit tortu.

    • Matejka_Like Chocolate
      5 ožujka, 2024

      Ja najčešće koristim Spar budget mascarpone za svoje kreme, on je najčvršći iz mog iskustva, recimo Galbani mi bude premekan.
      Kremu možete pripremiti na dva načina – jedan je dodavanje već meko izmiksanog šlaga pa onda samo kratko miješanje s ostalim sastojcima (pjenjačom ili špatulom) – kao što je prikazano u videu, a drugi način je da u svaki dio kreme ulijete vrhnje za šlag i miksate mikserom dok krema ne postane čvrsta, kako vam je lakše. U videu na vrhu stranice se dobro vidi kako sam ja to radila.