[mc4wp_form id="5389"]

Moje zlatno mlijeko

Ne znam znate li, no ne pijem kavu već 10-ak godina. Jednostavno sam prestala jer mi je odgovarala jedino s puno mlijeka, a mlijeko mi uopće ne paše na želudac. Umjesto kave pijem čaj, i to crni, svako jutro nakon buđenja. No dugo vremena mi je falio neki napitak za popodne, neki onako ritualni trenutak nakon što djeca dođu iz vrtića i dam im ručak, a ja sjednem tih 10 minuta dok pojedu. E tada, za takve trenutke, sam otkrila zlatno mlijeko.

Zlatno mlijeko uvijek radim s biljnim napitkom umjesto s kravljim mlijekom. Najčešće je to kokosov ili zobeni napitak, a ostale sastojke sam prilagodila tako da mi odgovara okus i oštrina koju zlatno mlijeko neminovno ima.

To nije blagi napitak, ima oštar okus koji zagrijava cijelo tijelo i nekima možda treba vremena da se naviknu na njega, no odlično je za organizam i stoga bi bilo zbilja dobro da mu date šansu. Ja ga radim gotovo uvijek sa sušenim začinima koji su nam vrlo pristupačni, no možete đumbir i kurkumu zamijeniti i svježim verzijama.

Probajte, zašto ne. Ova verzija s kokosovim napitkom je odlična, a izuzetno blagotvorna – kurkuma ima anitioksidativno i protuupalno djelovanje, a preporučena dnevna doza praha kurkume je 5 g – taman koliko ide u jednu šalicu zlatnog mlijeka :)

( Ipak postoje stanja u kojima nije preporučljivo koristiti kurkumu: u tu skupinu spadaju dijabetičari koji uzimaju lijekove za regulaciju šećera u krvi, osobe koje piju lijekove protiv zgrušavanja krvi, trudnice, dojilje te osobe koje pate od žučnih kamenaca.)

U suradnji s Alprom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara