[mc4wp_form id="5389"]

Voćno-jogurtasti sladoled na štapiću za početak ljeta

Neki put sam kao malo dijete. A neki puta mi je samo potrebno nešto što će me podsjetiti na djetinjstvo.

Sjećam se, davno, dok sam bila klinka, mama je nabavila plastične kalupe za sladoled. Voljela sam eksperimentirati s njima, no na kraju bi se to nekako uvijek svelo na zamrznuti sok i one ledene ‘bljuzga’ sladolede. To ‘bljuzga’ isto potječe iz djetinjstva – mama jedne prijateljice iz ulice je tako zvala sve sladolede koji su zapravo bili zamrznuta tekućina, a ne fino kremasti.

Nedavno sam u Offertissimi nabasala na ove kalupiće, stvarno su jeftini – četiri komada za 8 kuna. I odlučila se ponovno baciti u potragu za receptom za onaj divni, kremasti sladoled na štapiću. Samo… sad imam još jedan element koji sam željela zadovoljiti – da bude zdrav. No, naći će se mjesta i za one malo manje zdrave tijekom ljeta ;)
Zašto jogurt? Jer najviše od svega volim sladoled od jogurta, a ovaj grčki je baš fino kremast i nimalo vodenast. Odlično paše uz voće. S druge strane, banana kad se smiksa također ima kremastu strukturu pa mi se činila idealnom bazom. I onda još maline, koje obožavam. I još k tome, sve zajedno je gotovo za 10 minuta. Što tu može biti loše?

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments