[mc4wp_form id="5389"]

[Gastrosfera] Proljetni rižoto s mladim lukom, šparogama i limunom

Kad smo kao blogerski zadatak u sklopu Gastrosfere dobili jelo s mladim lukom, nisam imala uopće ideju što spremiti. Mladi luk koristim u svježim salatama ili eventualno nekom proljetnom varivu, ali nekako ga ne doživljavam kao namirnicu za kuhanje. No to je potpuno nepošteno prema njemu. Istovremeno sladak i ljutkast, blag i intenzivan, mladi luk nepravedno zaobilazimo kao zvijezdu obroka – jer on to zaista može biti. 

Pa sam se bacila u smišljanje ideja. Ovaj rižoto mi je pao na pamet nakon samo par minuta. Imala sam šparoga (u trudnoći sam blago opsjednuta njima) koje se odlično slažu s limunom i sirom pa sam se odlučila na kremasti rižoto koji baš svatko može spremiti u nešto više od 30 minuta. Mladi luk jelu daje svježinu i blagu ljutost i odlično se uklapa u kremastu strukturu koju sam postigla umiješavši tvrdi sir u gotovo jelo. Niti jedan okus ne prevladava – osjetite i luk i sir i limun, a šparoge su fino hrskave pod zubima.
Jedini problem ovog jela je što ga se može dosta pojesti… Mislila sam da će nam od ove količine ostati nešto i za večeru, no cimer i ja smo sve smazali za ručak. Ali ja jedem za dvoje…

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara