[mc4wp_form id="5389"]

Mini mramorni kuglof i kako ja ne znam glazirati

Još jedan vikend, još malo eksperimentiranja u kuhinji. Nedavno sam kupila kalupe za mini kuglofiće, iako sam oduvijek govorila da mi to ne treba i da neću izmišljati s raznim pomagalima za kuhanje – no bili su jeftini pa rekoh, što ne bih. Već sam prije pisala o tome kako je kuglof za mene uvijek bio pojam za mramorni kolač. Mama je samo njega radila u obliku kuglofa i zapravo sam mislila da se taj kolač zove kuglof. Sama ga pak nisam nikad pokušala ispeći, to je jednostavno mamin kolač. No ovi mali kalupići su me potaknuli na eksperiment.

Eksperiment je uključivao i glaziranje – a ja sam stvarno, stvarno loša u tome. Od kad znam za sebe, nisam uspjela kolač preliti čokoladom, a da izgleda uredno. To je za mene nemoguće. Pratim sva pravila, pazim kako otapam čokoladu, stavim maslaca… ali čokolade bude posvuda samo ne tamo gdje treba. I nikako ne lijepo, glatko, uredno. No… bitno je da je fino, zar ne? Zapravo sam zaključila da ne volim raditi s čokoladom – nikad se ne zabavim (iako krenem s tom idejom), sva se zaprljam, a zaprljam i cijelu kuhinju (i šire). Možda se ispraksiram jednom, a dotad s vama dijelim fotke mojih neuspjelo glaziranih, ali jako finih kuglofa :)

Malo sam se poigrala s aparatom. Jako volim ove fotke na tamnim podlogama, izgledaju mi nekako glamurozno i misteriozno pa čak i najobičniji kolač poput ovoga može dobiti neku posebnu notu. Isprobavam i novi program za uređivanje fotki i baš sam zadovoljna kako su ove ispale… odmah mi dođe da idem kuhati nešto drugo da mogu još malo fotkati :) 

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
  • Iva@Kulinarske razglednice
    16 travnja, 2014

    Tražim nešto zgodno za uskršnji stol i isto sam naletila na ova jaja ali nisam bila sigurna da mi se sviđa ta kombinacija okusa. Hvala ti što si bila iskrena da te nisu oduševila, sad znam da se ne isplati gnjaviti s tim – na kraju mi je ipak najvažnije da je fino :) A kuglofići su ti skroz simpatični!