[mc4wp_form id="5389"]

Inspirirano Istrom: Fuži sa šparogama i pršutom

Oni koji me duže prate znaju za moje novootkriveno oduševljenje šparogama. Naime, počela sam ih jesti i spremati tek lani jer sam si prije zamislila da ih ne volim. Prošlo proljeće smo se cimer i ja gušili u njima, spremala sam fritaje, quiche, tjestenine, rižota, juhe… A prema svemu sudeći situacija neće biti drugačija niti ove godine :)

Cimer (da, i dalje ga zovem tako) i ja smo prošli vikend pobjegli do ajmo-reći-Istre na mali odmor. Od kad sam trudna nismo nigdje bili jer nisam mogla putovati, no sad mi je bilo napokon dovoljno dobro da odradim tih dva sata u autu – i zaputili smo se do Lovrana (hvala kolegama na vjenčanom daru :). Mi i još puno, puno turista umirovljenika, što nam je skroz odgovaralo. Lagani ritam, mir i tišina su bili upravo ono što smo tražili i iskoristili smo svoja tri dana maksimalno. Šetali smo, upijali sunce, šetali još malo, spavali, jako fino klopali pa onda opet malo šetali. Prošli smo cijeli Lungomare i na putu sreli još mnogo onih koji su tu došli s istim ciljem – maknuti se od posla, grada, udisati more. Divota.

U subotu smo ručali u jednom lovranskom pubu u kojem su posluživali i jela sa šparogama. Čim sam čula riječ ‘šparoge’ to je bilo to – znala sam što naručujem. Fuži su bili odlični! Odlučila sam ih čim prije kopirati kod kuće jer ih još nisam spremala na taj način. Kako radim, nisam naravno imala vremena spremati svoje, domaće fuže, pa sam se poslužila kupovinima no vama svakako preporučujem, ako stignete, da se pozabavite time, nije teško.

Uglavnom, ovo jelo je toliko jednostavno i brzo za spremiti, a toliko zadovoljavajuće pod nepcem da je to milina. Spremite ga nakon posla za večeru s prijateljima ili kao lagani subotnji ručak, jednako ćete uživati. Poslužite ga s malo parmezana, cherry rajčicama, čašom vina – ili s apsolutno ničim i fini obrok je zajamčen. Kod mene vrijedi pravilo: više šparoga, manje tjestetnine no vi se slobodno igrajte omjerima – ovdje zapravo nema recepta! Nadam se da će vam se svidjeti…

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara