[mc4wp_form id="5389"]

Pita od jagoda s vanilijom

Sezona jagoda tek je krenula, trgovine su ih prepune, stigle su i na tržnice – a one prave, domaće tek nas čekaju. Iako izbjegavam, ponekad kupim jagode u trgovini, one zapakirane po pola kile, pa zapravo zaključim da je možda s njima najbolje u neki kolač, a u svježima ću guštati kada nabavim neke malo… svježije :) 

I tako, mic po mic (zapravo, u jednoj sekundi), na pamet mi je pala ideja o piti od jagoda – ništa novo i neobično, rekli biste. Eh, pa meni je. Ja je nisam nikad pekla, a nisam je nikada niti jela. Moja mama ne voli jagode u kolačima pa zapravo tu kombinaciju dosta izbjegavamo. No jedne večeri, cimer je radio do kasno, a beba već zaspala… pa što ću ja nego peći kolač?

Rezala sam, mijesila i slagala – čak sam se potrudila i napravila zapravo ovaj križ-kraž na vrhu, toliko sam se uživila :)

Dok sam rezala jagode, nisam mogla ne razmišljati o tome meškolji li se moja mama negdje na kauču u drugom gradu predosjećajući da se spremam napraviti neku glupost. No bilo je jače od mene. 

A kako je pita ispala? Odlično! I to prvenstveno zahvaljujući hrpetini vanilije koju sam ubacila unutra! Vrlo je aromatična, punjenje je resko, ali dovoljno slatko, kora je hrskava. Cijeli stan miriše na jagode, čak i nakon što sam za ručak pekla ribu :) Jagode su pobijedile – žao mi je, mama, ovaj recept ulazi na listu za ponavljanje – opet i opet!

Ovdje pogledajte video kako se radi mreža na vrhu pite. 

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara