[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Jednostavna i brza paella

YouTube video player

U studentskim danima sam imala fazu očaranosti latino kulturom, prvenstveno tom glazbom. Vjerojatno je to bilo pod utjecajem moje cimerice koja je valjda u prošlom životu bila Španjolka, Kubanka ili slično pa nas je futrala CD-ima latino glazbe. A pogledale smo i ponešto filmova. Ako je bilo plesa i latino glazbe, mi smo ga gledale, bez obzira na kvalitetu filma. Koja bi često bila upitna :)

No što se hrane tiče, tu baš nisam neki znalac. Nisam nikad bila u Španjolskoj, a kamoli dalje od toga – iako mi je velika želja. Tako da sve što sam probala, bilo je ili iz naših restorana ili iz kućne radinosti. I uvijek je bilo fino. Spremala sam gazpacho, churros, španjolsku tortillu i – paellu. I tako dolazimo do današnjeg recepta.

Kako sam se sad odjednom sjetila paelle? Pa ne možeš se ne sjetiti najtipičnijeg španjolskog jela ovih dana. Ušećeš u Lidl i preseliš se u Španjolsku ili Portugal na par minuta :D

Paella je tradicionalno i možda najprepoznatljivije španjolsko jelo od riže, morskih plodova i povrća. U raznim verzijama dodaje joj se zečetina ili piletina, Chorizo kobasice, grašak, grah, artičoke, šafran, kurkuma… a gotovo uvijek sadrži morske plodove – prvenstveno škampe ili miješane. Zapravo, gotovo je nemoguće definirati točno što ona sadrži jer postoji toliko verzija. Znate što? To zvuči kao jelo skroz u skladu s mojim principima kuhanja – raznovrsno, jednostavno, prilagodljivo. Pa sam ga ja prilagodila našem podneblju po izboru namirnica – i spremila ovo jelo u jednostavnom, rekla bih bazičnom obliku kojeg možete nadograđivati po želji. Poigrajte se povrćem, začinima i morskim plodovima koje ćete uključiti, no svakako je spremajte na dobrom maslinovom ulju i zalijte finom, po mogućnosti domaćom, pilećom juhom.

Vrnite video, trk u Lidl po namirnice i javite dojmove :)

Ovaj post objavljen je u suradnji s Lidl Hrvatska.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara