[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Lisnati trokutići s borovnicama i mascarponeom

YouTube video player

Već sam pisala o tome kako je sezona pita moja omiljena sezona i kako su pite za mene zapravo idealan desert – em su slatke, em su raznovrsne, em su fotogenične. Zato sam bila baš sretna kad je moja omiljena food blogerica, Šveđanka Linda Lomelino, objavila novu kuharicu – u potpunosti posvećenu baš pitama. Kuharicu sam kupila preko Amazona i stvarno je predivna. Osim što u njoj Linda pojašnjava osnove pripreme pita poput raznih vrsta tijesta, nadjeva, toppinga, raznih uzoraka za gornju koru itd., kuharica je prepuna predivnih fotografija koje su i inače obilježile Lindinu karijeru puno više nego sami recepti.

Dakle, od mene možete uskoro očekivati puno pita, a prvi recept koji sprobavam iz kuharice su ove divne ‘turnover pies‘ od lisnatog tijesta. U originalnoj verziji u recept umjesto borovnica idu maline, a umjesto mascarponea ricotta, no ideja je ista. Ove pite su slatke, fine i brzo gotove i zapravo su toliko svestrane da se možete poigrati s njima kako želite. Kod mene nema puno recepata s lisnatim tijestom, ali ovaj definitivno ulazi na listu za ponavljanje.

Tu je i video, ako vam se sviđa pozivam vas da se pretplatite na moj YouTube kanal kako biste dobivali mailove kad god objavim neki novi video :)

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara