[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Keksi s limunom, bademima i makom

YouTube video player

Prosinac je proletio, zar ne? Ne mogu vjerovati da smo već došli do zadnjeg recepta iz ovog božićnog serijala u suradnji s Podravkom. Naš bor je okićen, pokloni su zamotani, kolači se još uvijek peku (jer zašto ne zadnji čas) – a blagdane ćemo provesti, kao i uvijek, u krugu obitelji. Jako volim naše božićne rituale i ne bih ih mijenjala ni za što – i one koje smo zadnjih pet godina stvorili mi, naša mala obitelj, Cimer i ja s djecom, ali i one koje već puno puno godina stvaramo s našom obitelji u Karlovcu. Ti su dani za nas posebni iz mnogo razloga, a najveći i najvažniji je danas, sada kad to razumijemo puno bolje nego prije 10 ili 15 godina – to što smo zajedno.

Ovih blagdana na mamin božićni tanjur nosim jedne nove kekse – kekse s makom, limunom i bademima, premazane aromatičnim džemom od šipka i posipane šećerom u prahu. O ovim sam keksima dugo razmišljala, i baš sam zadovoljna kako su ispali, jer su prvi dan prhki, a drugi dan se tope u ustima. Treći dan nisu dočekali pa ih sad moram ponovno peći :D

Osim ako me uhvati neki nagli val inspiracije, što sumnjam jer stvarno trebam odmor, ovo će biti i zadnji recept objavljen ove godine. Ove godine koja mi je donijela TOLIKO iskustva, TOLIKO sreće, TOLIKO izazova, TOLIKO ljubavi od mojih čitatelja. Godinu završavam s divnim projektima koje sam ostvarila sa svojim poslovnim partnerima, s gotovo rasprodanom kuharicom (dolazi još jedna manja količina knjiga u siječnju), sa zdravljem – moje obitelji i svojim – i s toliko pozitive u venama da ne mogu ništa drugo nego biti zahvalna i sretna. Sav trud, sav rad i svaka frustracija – sve se isplatilo i još jednom sam sama sebi dokazala da mogu, više nego što sam mislila da mogu. Mislim da mi žene to ponekad zaboravimo i da je dobro malo se podsjetiti na to – na to čudo!

Mnoge sam hvale već ispisala, no još jednom, za kraj godine – hvala puno, dragi moji, što ste tu i što kuhate <3 Čitamo se dalje, imamo još puno kolača za ispeći, ručaka za pripremiti i mirisa za upiti. Sretni vam blagdani!

U suradnji s Podravkom. Hvala za godinu divnih zajedničkih priča <3

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara