[mc4wp_form id="5389"]

Meki keksi s kikirikijem i čokoladom

Ova je godina počela nekako opuštenije nego ijedna dosad, a opet, s toliko odluka koje moram donijeti. U kojem smjeru će se kretati moj posao, kako stvoriti vrijeme za učenje, kako stvoriti više vremena za djecu, kako se više posvetiti sebi u svemu tome? Što učiniti s kuharicom koja se rasprodala u roku u kojem nisam mogla niti sanjati? Sto pitanja, malo odgovora… A još k tome, siječanj se zaista doima kao najduži mjesec u godini, a za to su se kod nas dodatno pobrinule viroze – jedan tjedan je uhvatila Dina, drugi tjedan Nevu – tako da sam prisilno već u prvim tjednima godine morala reorganizirati planove i prilagoditi se situaciji. A situacija je rad uz djecu kod kuće, što – svatko tko je to probao dobro zna – nije nimalo lako. No nema veze. Može se – pogotovo uz najbolju mamu na svijetu koja uskoči kad je gusto <3

Ove sam kekse radila prošli tjedan, u trenutku umora, kad mi je trebalo da zabrašnim ruke i ugrijem pećnicu. Od sastojaka iz hladnjaka, i okusa koje obožavamo. Od maslaca i čokolade, šećera, jaja – i kikirikija.

Sakrila sam ih od djece, nastojeći ih sačuvati za goste. Zapravo sam ih sakrila od sebe, nastojeći ne pojesti više od jednoga. Samo iz tog razloga dočekali su drugi dan pa vam mogu reći da su najfiniji prvi dan dok su još malo hrskavi, a drugi dan postanu meki i tope se u ustima.

Vratit ću se i zdravijim kolačima, ali možda tek u veljači. Siječanj je jednostavno predug, siječanj traži šećer.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara