[mc4wp_form id="5389"]

Kolač od starog kruha i suhog voća

Kolač od staroga kruha nije vrhunac slastičarstva niti jamči dekadentni užitak kao kriška čokoladne torte, ali je svakako vrhunski način za potrošiti namirnice koje bismo inače možda, nažalost, bacili – dakle, kruh koji više nije za jelo i jako zrele banane. Osnova za ovakav kolač je uvijek ista – kruh, mlijeko, maslac i jaja, uz dodatak nekog zaslađivača – a ono što toj osnovici dodate zapravo čini razliku i čini taj kruh više ili manje ukusnim. Ja se ponekad igram sa svježim voćem, no najdraža mi je kombinacija suhog voća i toplih začina poput cimeta, s time da nikada ne izostavljam knadiranu koricu naranče koja kolaču daje baš poseban štih.

Kako nam je ovaj tjedan bio još jedan u nizu ‘bolesnih’, kolač sam zapravo napravila u nadi da će Dino barem nešto staviti u usta, jer kolač obično ne odbija. Smućkala sam ga dok je spavao, a fotkala dok se inhalirao, brzinski, improvizirano, na kuhinjskom pultu ispred svog omiljenog prozora. Tužni su dani u kojima svojih 20 minuta ‘mira’ hvatam dok se dijete inhalira uz crtić, no druge nema – u tih 3 x 20 minuta dnevno i piškim i kuham i pospremam :D

Probajte kolač kad budete imali viška kruha, uz toplu šalicu mlijeka i predah. Ovo je baš takav kolač, kolač za 20 minuta predaha.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
  • Gourmet
    8 ožujka, 2020

    Nikada ne izostavljaš kandiranu koricu naranče? Samo u ovome receptu. :) Pozdrav.