[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Uskrsni kolači: Žarbo šnite

YouTube video player

Imam jedno priznanje – ja nikad nisam radila kolač s korama. Pod time mislim na Mađaricu, Bijelu pitu i slične kolače kod koji se svaka kora valja, reže i peče zasebno pa slaže u finalni kolač. Imam strah od kora i pucanja pa takve kolače prepuštam mami dok se ne ohrabrim.

Zato su Žarbo šnite ok, sigurne, jer se kore ne peku prethodno već zajedno s nadjevom – i tu ne možeš puno fulati. Recept koji koristim sam naslijedila od mame, jedino što sam promijenila je da stavim sjeckane orahe umjesto mljevenih i da u glazuri koristim ulje umjesto maslaca. Ne znam, nisam od glazura i meni ta s uljem funkcionira pa ju ne mijenjam čak niti kad mama kaže.

Moja mama također uvijek koristi dva različita pekmeza, no ja se držim provjerenog – najboljeg Podravkinog pekmeza od šljiva kojeg sam, u nekim mračnim trenutcima, znala jesti na žlicu iz staklenke sjedeći na kuhinjskom elementu :D

Što kažete, ubacujete li Žarbo šnite na popis recepata za Uskrs? Ja ih ne moram ubaciti, kod nas su obavezno na tanjuru, bez obzira na to radi li ih mama ili ih radim ja.

Ovaj post je nastao u suradnji s Podravkom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
  • Ivana
    travanj 3, 2021

    Klasični obiteljski kolač-napravljen za ovaj Uskrs.
    Stariji ukućani posebno oduševljeniSvi kolači s ove stranice ispadnu baš onakvi kakvi su na slici. Hvala