[mc4wp_form id="5389"]

Nevini medeni keksi od pira

Kako se čini, dobila sam asistenticu :) Neva sada ima dvije godine i tri mjeseca i već gotovo godinu dana se zajedno igramo i družimo – u kuhinji! Ako me pratite na instagramu već znate što je sve dosada ispekla sa mnom… Od kad je bila skroz mala beba, Neva me voljela proučavati dok sam kuhala, premazivala torte ili nešto treće. A danas je presretna kad iz ladice izvadim njezinu malu pregaču jer to znači da će nešto mijesiti.

Najviše voli mijesiti i valjati :) 

 

Pregačicu je dobila od bake još prošli Božić, a nedavno smo joj kupili mali valjak i izrezivače za kekse pa smo ih morali isprobati. S obzirom na to da najviše voli i papati ono što sama ispeče, odlučila sam se za malo zdravije kekse – one od pira s medom, bez dodatka rafiniranog šećera i brašna. Ovo je zapravo neka zdravija verzija medenjaka jer smo koristile i začin za medenjake koji nas nekako prirodno privlači u ovo doba godine. 

Rezultat je bio odličan, a zabava neizmjerna :) Keksi su ispali divno aromatični, ne previše slatki, a vrlo mekani i prhki. Mirišu na Božić kojem se jako veselimo ove godine pa ga već lagano prizivamo. Neva je mijesila, valjala, izrezivala, smijala se, okretala tijesto na sve strane… a ja sam ‘spašavala’ što se spasiti da i brzo slagala ono što smo uspješno izrezale na pleh… A na kraju – Neva ih je pojela… pa, previše… :) 

Uključujete li i vi svoje klince na ovaj način u kuhinju? 

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
  • dajana
    21 ožujka, 2017

    Postovana, ako u recept za kekse ide 75 g meda da li se umjesto toga stavi jednaka kolicina agavinog sirupa ili manje( i ako da koliko) s obzirom da je jako sladak..hvala

    • Matejka_Like Chocolate
      21 ožujka, 2017

      Med je također jako sladak pa bih ja stavila jednako – ili možete probati staviti malo manje pa vidjeti kako će vam se sjediniti smjesa, možda bude presuha pa ćete trebati neke tekućine ili masnoće…

    • Nikolina
      1 studenoga, 2019

      Pozdrav,planiram raditi ove keksiće,zanima me mogu li umjesto gotove mješavine začina staviti žlicu cimeta i đumbira? Hvala

      • Matejka_Like Chocolate
        1 studenoga, 2019

        Možete staviti začine koje god želite, samo pazite da žlica ne bude previše – s obzirom na to da đumbir može biti jak. No svakako po vlastitom ukusu :)

  • Sanja
    28 veljače, 2018

    Tek sam nedavno otkrila ovaj Vaš blog, oduševljena sam;) Na porodiljnom sam te mi nedostaje ideja za kuhanjem, a i moja starija kćer u petak ima rodendan te tragam za zdravim receptima…svida mi se Vaš pristup receptima, detaljan opis svega te kombiniranje zdravih namirnica. Bravo!

    • Matejka_Like Chocolate
      28 veljače, 2018

      Hvala puno :)
      Jos sam i ja u povojima s tim zdravim namirnicama no sve vise naginjem takvom kuhanju tako da ce biti sve vise zdravijih recepata na blogu, pratimo se :)

  • Mirna
    22 studenoga, 2018

    Ovaj recept spremila sam vec odavno i napokon sam neki dan napravila ove kolacice i odusevljena sam. Ukusni, zasitni i bas po mojoj mjeri. Tijesto ispadne predivno i ne treba nista dodavati/oduzimati. Hvala vam, za Bozic ih radim opet, tj. nesto prije da taman odstoje u kutiji. Jedva cekam da ih i drugi probaju :)

  • Jelena
    1 prosinca, 2019

    Recept je famozan, nisam stavila zacin za medenjake jer nisam imala. Keksici su nestali jako brzo, prhki su i jako ukusni.

  • Marija
    20 prosinca, 2019

    Koje pirovo brašno stavljate? Integralnom ili ono pirovo koje najviše sliči glatkom brašno, tip 550?
    I mislite li da bi se isti keksići mogli napraviti sa zobenim brašnom? Unaprijed hvala na odgovorima!

    • Matejka_Like Chocolate
      22 prosinca, 2019

      ja uvijek koristim integralno pirovo brašno, a za zobeno nisam sigurna, tj. sigurna sam da struktura tijesta neće biti jednaka i da će trebati prilagođavati količine… ako vam se da igrati, zašto ne :)