[mc4wp_form id="5389"]

[VIDEO] Princes krafne

YouTube video player

Princes krafne su zaista jedan od onih deserata koji me isti tren vraćaju u djetinjstvo. Mama ih je uvijek radila za blagdane – ona ih je pekla i radila kremu, a ja sam ih rezala i po potrebi dubila, punila s kremom i posipala šećerom. Uvijek su bile male, jako fine i bilo ih je jako puno. Puni protvani princes krafni. I uvijek jedan mali tanjurić onih koje smijemo pojesti odmah :)

Kad sam testirala ovaj recept, odlučila sam da neću pregledavati internet niti pitati mamu za savjet. Znam otprilike osnovni recept za kuhano tijesto i slastičarsku kremu pa sam se vodila instinktom. Znala sam da želim da moje krafnice budu male i sigurno bez slatkog vrhnja i čokolade što mnogi danas koriste u ovom receptu. Htjela sam da budu baš kao mamine. I da vam recept bude jako jednostavan. Stvarno sam zadovoljna kako su mi ispale. Tijesto je predivno šupljikavo u sredini pa ih ne treba dubiti, hrskavo je izvana, a mekano iznutra. Krema je divno vanilasta i gusta, a veličina je taman dovoljna za dva zalogaja. Snimila sam i video upute da lakše prikažem postupak pripreme, pogledajte ga ispod fotki. I probajte krafnice, možda i vi uz njih stvorite neke svoje uspomene :)

p.s. Ako želite, pozivam vas da se pretplatite na moj YT kanal i pratite sve što snimam…

Promijenila sam vrijeme pečenja krafnica, potrebno ih je peći malo duže kako bi postale čvrste izvana i ne bi ‘padale’ u procesu hlađenja.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Comments
  • Nina
    25 studenoga, 2016

    izgledaju divno, i baš su slatke jer su tako male :) pravila sam ove godine prvi puta po muževoj želji i ispale su odlično, za tijesto sam koristila neki recept s interneta . Ono što me kod tebe zadivljuje je to što uvijek sama kombiniraš sastojke i smišljaš recepte, svaka čast! ;)

    • Matejka_Like Chocolate
      25 studenoga, 2016

      Hvala ti puno ! Ja to stvarno volim i uživam u tome :) S vremenom sam naučila te neke osnove koje zapravo jako puno pomažu da nadogradiš recepte dalje… U slast :)

  • Leptir (Nataša)
    30 prosinca, 2016

    Matejka, hvala ti na super receptima. Imam jedno pitanje, upravo radim tvoje princeske i očito sam u nečem pogriješila dok radim tijesto, naime, ispalo je jako tekuće. Da li mogu dodati još brašna ili mi preporučuješ nešto drugo?

    • Matejka_Like Chocolate
      30 prosinca, 2016

      Hvala :)
      Hm, ovo je neobicno… Nije bas preporucljivo mijenjati kolicine sastojaka no mozda su jaja bila jako velika… U svakom slucaju, probaj s brasnom no nisam sigurna da ce biti dobro tijesto…

  • duda
    27 siječnja, 2018

    Da li moze peceo tijesto da stoji jedan dan? Da li se moze napraviti dan prije i onda puniti prije nego se servira? Puno hvala

  • Caca
    20 ožujka, 2018

    Gledam sad ovaj video i nesto mi nije jasno..u tijesto ide 4jaja a u kremu 4zumanjka..sta je sa preostalim bjeljanjkom od kreme??ako pravim duplu smjesu to mi je 8bjeljanjka viska..molim vas da mi to pojasnite jer bi htjela napravit te princeze a strah me da nesto ne zeznem..hvala

    • Matejka_Like Chocolate
      20 ožujka, 2018

      Da, neki recepti jednostavno zahtijevaju samo žumanjke… ja bjelanjke stavim u plastične čašice, pokrijem plastičnom folijom i zamrznem, npr. po 2-3 kom zajedno. Kasnije ih odrznem i iskoristim za druge kolače, npr. puslice, pavlovu, macarons i slično.

    • Dominik Terzić
      15 ožujka, 2021

      Tučemo bjelanjke možete staviti u toplu slastičarska kremu koja ide u Princea krafne.. krema će vam biti pjenasta

  • Tamara
    12 siječnja, 2019

    Pozdrav,planiram raditi Vaše princezice,svi Vasi recepti mi super ispadnu..samo imam jedno pitanje…kamo kupite ove velike slastičarske vrećice i veće nastavke?
    Unaprijed hvala

    • Matejka_likechocolate
      12 siječnja, 2019

      Hvala puno :) Vecinom narucujem preko ebaya, no ima ih i u Sve i svasta u Stupniku (imaju i webshop) pa pogledajte. Ako trazite na ebayu, upisite XL piping nozzles, a za vrecice disposable piping bags.

  • Romana
    1 studenoga, 2020

    Na žalost razočarana sam receptom.
    U samom startu mi je bilo čudno gdje spominjete dubljenje princeza. Nikad čula da se princeze dube. A zatim i ono da su pečene mekane iznutra – kuhano tijesto treba biti i iznutra hrskavo. Iz tog razloga se pri kraju pečenja probuši štapićem i vrati u isključenu pećnicu. Ali zanemarim sve to i pratim recept. Jaja je previše jer tijesto postane premekano. I iz tog razloga košarice ili kako ih nazvati ne ispadnu kako treba.
    A krema – po meni fali arome vanilije.
    Nemojte zamjeriti na negativnom komentaru…inače su mi vaši recepti ok.

    • Matejka_Like Chocolate
      4 studenoga, 2020

      Pozdrav, isprike što kasno odgovaram, htjela sam još jednom proći recept za svaki slučaj, iako već jesam mnogo mnogo puta :) Uvijek naime princezice radim po ovom receptu i nemam problema s njima. Svi recepti za kuhano tijesto na blogu su s ovim istim omjerom, uvijek mi ispadnu super – no svakako vas podržavam da vi pratite recept i metodu koji vam odgovaraju :) Dubljenje je spomenuto u kontekstu maminih princezica pri čemu sam napomenula da nisam pitala mamu za recept, dakle, ovo nisu iste princeze. A što se tiče vanilije, ona se dodaje u kremu, naravno, vi dodajte više ako mislite da treba. Svakako ne bih preporučila aromu nego prirodni ekstrakt, pastu, prah ili, najbolje, mahunu vanilije – a najbolja alternativa kad nemam ništa od navedenoga je za mene bourbon vanilin šećer (ima mi bolji okus nego ona tekuća aroma).
      Na kraju, ništa ne zamjeram, naravno, zašto bih :) Sretno kuhanje!

  • Antonija
    16 travnja, 2021

    Savršene! A tako jednostavne za napraviti. Ovo je jedini recept po kojem su ispale odlične!