[mc4wp_form id="5389"]

[Video] Uskrsni kolači: Keksi u obliku jaja punjeni džemom

YouTube video player

Neke stvari jednostavno funkcioniraju, znate? Uvijek, u svakoj prigodi, bez obzira na godišnje doba, sezonu, blagdan ili vremensku prognozu. Neke stvari su uvijek dobre i uvijek prigodne. Za mene je to uvijek šalica vrućeg kakaa, epizoda Prijatelja ili topla kupka. A isto tako, s nekim kolačima ne možete pogriješiti. A za mene je taj kolač – jednostavan, mek, pahuljast, sladak – keks s džemom.

Radim ga za Božić u raznim prigodnim oblicima i punjen raznim vrstama pekmeza i džemova. Radim ga zimi s aromom limuna i ljeti prelivenog bijelom čokoladom i s domaćim džemom od malina. Radim ga i za Uskrs, već nekoliko godina, u zabavnom obliku jajeta kojeg djeca obožavaju. Ovaj recept ponavljam u svakoj od tih prilika, jer je nepogrešiv, jer je brz i jer je rezultat savršen: Keksi koji se tope u ustima odmah nakon pečenja. Napunite ih Podravkinim džemom od marelica ili nekim drugim narančastim okusom, zabijelite ih šećerom u prahu, bijelom čokoladom ili royal icingom, a po želji, možete ih i dekorirati poput šarenih pisanica. U svakom će slučaju biti najzabavniji dio vašeg uskrsnog tanjura.

p.s. Ako nemate modlicu za kekse u obliku jajeta, nabavite metalnu okruglu i sami ju preoblikujte u jajastu ili keksiće izrežite nožićem oko papirnate šablone.

Ovaj post je nastao u suradnji s Podravkom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara