[mc4wp_form id="5389"]

Taquitos s piletinom (iz pećnice)

I, kako se držite? Koliko sada već brojimo – više od četiri tjedna izolacije? Dobro je, dok smo doma i zdravi – iako, u redu je reći i da je situacija dosta izazovna, a pogotovo ako imate djecu koja su navikla na više kretanja, druženja i drugačiji raspored aktivnosti. Iako to možda ne pokazuju na prvu, djeci ova situacija zasigurno najteže pada. Danas pišem o tome kako smo se mi organizirali i čime se sve bavimo od kad smo i djeca i mi cijeli dan doma.

Kako i Cimer i ja radimo od doma, izmjenjujemo se u tome tko provodi vrijeme s djecom. Nažalost, rijetko smo svi četvero zajedno jer uvijek treba nešto napraviti, za posao ili po kući, pa se krpamo. Ono što je stvarno pozitivno u cijeloj ovoj situaciji je da sva tri glavna obroka sada, valjda prvi puta, jedemo svaki dan svi zajedno i to nam je baš svima gušt. Djecu uključujemo u aktivnosti koje se moraju odraditi poput pripreme ručka (danas su motali ove taquitos) i postavljanja stola, pomažu i s pospremanjem, a zaista se i dosta bavimo s njima, osmišljavajući kreativne načine provođenja vremena – od slaganja legića do slikanja, učenja, izrezivanja, kombiniranja… U principu, ono što su inače radili u vrtiću sada radimo kod kuće.

Dio inspiracije za razne aktivnosti, kao i mi, možete i vi pronaći na facebooku i instagramu Radenske koja svaki tjedan donosi super ideje za kreativno provođenje vremena doma s djecom, kao i recepte za obroke u čijoj pripremi mogu sudjelovati i djeca.

Povremeno idemo i van, djeci je jednostavno potrebno da se malo istrče ili provozaju biciklom. Ne idemo daleko, samo oko zgrade u vrijeme kad nema ljudi, voze bicikl, rolaju se ili voze romobil, ponekad se loptamo. Kupili smo i mali pješčanik na balkon, ponovno instalirali neke igračke koje su ostale zaboravljene u podrumu i naručili neke nove koje ćemo s vremena na vrijeme uvoditi u uporabu. Dobro smo i djeca su dobro. Umorni smo, ali smo sretni što radimo i što provodimo više vremena s djecom. Moja mama se jako čuva pa je i dalje aktivna i dolazi nam jednom tjedno što djeci baš puno znači. Neva na mahove pokazuje znakove frustracije jer joj jako fale prijatelji, a to nastojimo ublažiti video pozivima s ekipom iz vrtića. Dino se mijenja iz dana u dan, polako se rješavamo pelena i privikava se na spavanje u krevetu na kat sa sekom. Velik je, ali se i dalje hoće maziti <3

Hoću reći… Sve je u redu. Ajmo na recept :)

Ovi taquitosi se mogu jesti pečeni li prženi, no meni su ipak pečeni draži jer su manje masni. Klinci ih jako vole, umjereno su začinjeni baš zbog njih, a na vama je da odlučite koje i koliko začina ćete staviti. Također, sastojke sam malo prilagodila kako ne bih morala ići ciljano u nabavku i mi smo super zadovoljni kako je ispalo. Sve se pojelo i svi su jeli, a to je kod nas rijetkost :D

Ovaj post je nastao u suradnji s Radenskom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara