[mc4wp_form id="5389"]

Rum štangice s orasima i keksima

Hoćemo li danas malo o Novoj godini? Nikad nisam baš bila od novogodišnjih tuluma i jedna sam od onih kojima je uvijek bila tlaka smišljati kamo ću na Staru godinu. Najbolja verzija je uvijek bilo druženje s prijateljima, kod nekoga doma, uz hranu i piće, dobru glazbu i razgovor. Zadnji puta sam vani na Staru godinu bila još 2012. godine (možda se ne bih trebala time hvaliti): cimer i ja smo išli na doček u Tvornici, plesali cijelu večer i zapravo je bilo jako lijepo, no (rano) jutro je obilježilo čekanje taksija/tramvaja/busa/bilo čega satima na hladnoći i dolazak u ledeni stan jer nam je riknulo grijanje baš taj dan. No da, doček za pamćenje :)

Od kada imamo obitelj, svake smo godine doma. Ja napravim neku finu večeru, dobro proučimo program na TV-u, dopustimo Nevi da ostane duže budna i pojede malo više kolača. Lani smo plesali i gledali zajedno vatromet, prvi puta u novom stanu, s bracom u buši – i nekako mi je taj doček najljepši do sad. Ove godine ćemo slično, samo kompletni.

Peći ću porchettu i pečeni krumpir, napravit ću čokoladnu tortu i ove rum štangice, koje se tradicionalno jedu u našem domu za blagdane. Mama ih radi od kada pamtim, s oblatnama i Petit Beurre keksima, samo u verziji bez čokolade, jer je tata baš taj kolač obožavao. Ali ja imam puno Dorine za kuhanje doma i baš se dobro uklopila :)

Palit ćemo prskalice i nadati se da nećemo spaliti tepih. Pustit ćemo Nevi da pogleda cijeli Frozen. Dino možda napravi prve korake, iščekujemo ih. Kad djeca zaspu, zaspat ćemo i mi, vjerojatno prije ponoći. Pa ćemo se ujutro izljubiti i doručkovati kolače. Za dobar početak nove. Nek je dobra i sretna i svima vama <3

Ovaj post je nastao u suradnji s Krašom.

Što vi mislite?

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Nema komentara